Читај ми!

Милорад Докманац: Једна медаља је циљ, сви ће дати све од себе на ОИ

Селектор репрезентације Србије у рвању Милорад Докманац изјавио да је једна медаља циљ на предстојећим Олимпијским играма, као и да ће свих пет репрезентативаца дати све од себе да дођу од одличја.

Репрезентацију Србије на Играма у главном граду Француске представљаће петорица рвача - тројица у грчко-римском стилу: Мате Немеш, Александар Комаров и Георгиј Тибилов и двојица у слободном стилу: Стеван Мићић и Хетик Цаболов.

Према речима Докманца атмосфера у тиму Србије је веома добра, а завршна фаза припрема је у великој мери олакшана, јер се тренинзи одржавају у изванредним условима које пружа нови мултифункционални Национални тренажни центар у Кошутњаку, наводи се у саопштењу Савеза.

"Приближава се крај дуготрајних и мукотрпних припрема које смо почели још 3. децембра прошле године у олимпијском тренинг центру у Сиера Невади у Шпанији. За ових седам месеци рада, наши олимпијци су можда само двадесетак дана били својим кућама. Све остало време су посветили тренинзима за Олимпијске игре", рекао је Докманац који ће као селектор пети пут узастопно предводити рваче из Србије на ОИ.

Он је нагласио да је репрезентација Србије имала прилику да спарингује са јаким противницима, подсетио је да Србију представља највећи број рвача на ОИ у последњих 30 година.

"Велики део припрема провели смо у иностранству због прилике да спарингујемо са одличним репрезентацијама попут Мађарске, Бугарске, Турске, Хрватске. Обезбедили смо пет норми за Олимпијске игре и то је најбољи резултат од распада бивше СФРЈ и зато је веома истаћи и велику улогу Владе Републике Србије, Министарства спорта и Председника Александра Вучића, који су обезбедили свим нашим спортистима изванредне услове за припреме за ове Олимпијске игре, као никада до сада", рекао је Докманац који ће као селектор пети пут узастопно предводити рваче из Србије на Олимпијским играма.

Сви у табору рвачке репрезентације Србије надају се да ће у Паризу бити освојена барем једна олимпијска медаља,

"Моја очекивања су као и увек велика, али потребно је остати приземан у сваком тренутку. Ово су Олимпијске игре, најквалитетније такмичење и свако долази да победи и освоји медаљу. Бар је тако у рвању, јер на олимпијском рвачком турниру наступају рвачи из 70 земаља, њих 288 који су најбољи на свету, додао је Докманац.

Докманац је подсетио на златну медаљу Давора Штепанека са ОИ 2016. године у Рио де Жанеиру.

"Већина учесника има светске или континенталне медаље у овом олимпијском циклусу, зато морамо бити задовољни ако освојимо барем једно одличје. Не смемо заборавити да до 2016. године и олимпијског злата Давора Штефанека 32 године нисмо имали олимпијску медаљу, а рвање је са 18 одличја наш најтрофејнији олимпијски индивидуални спорт. Према томе, једна медаља је циљ, али свих пет наших такмичара ће сигурно дати све од себе да дођу до олимпијског одличја", констатовао је Докманац.

Оптимизам српских рвача подгрева чињеница да од 2013. године на свим великим такмичењима увек је освојена бар једна медаља. Жеља свих је да се тај низ настави.

"На нама је да оправдамо значајна улагања која је држава имала у рвање последњих година. Имали смо одличне услове за рад и за очекивати је да после Злата Штефанека у Рију и бронзе Датунашвилија у Токију и из Париза се неко од наших репрезентативаца врати са медаљом око врата", истакао је Докманац.

Докманац је позвао све навијаче у Србији да подрже спортисте на предстојећим Играма.

"Свестан сам да су у Србији спортови са лоптом на првом месту и да се они највише прате. Међутим, Олимпијске игре су нешто посебно и то је прилика да се шири круг људи боље упозна са рвањем и осталим борилачким спортовима, јер се осим од рвача и од џудиста, теквондиста и боксера очекје бар по једна медаља. Ако се то деси то је онда минимум четири медаље. Зато позивам све љубитеље спорта у Србији да испрате све наше борбе и пруже нам подршку, која ће у жестокој конкуренцији бити драгоцена", закључио је Докманац.

Рвачка репрезентација Србије отпутоваће у Париз на Олимпијске игре 2. августа, а прве борбе су заказане три дана касније.

среда, 24. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару