Читај ми!

Јуниори Србије вратили се са Светског првенства у рвању са два пета места

Јуниорска рвачка репрезентација Србије вратила се са Светског првенства, које је протекле недеље одржано у Шпанији. Наша селекција до 20 година наступила је са укупно 11 такмичара, седам у мушкој и четири у женској конкуренцији, а освојена су два пета места.

Медаље су за мало измакле Бранку Ђукићу у грчко-римском стилу у категорији до 97 килограма и Емилији Јаковљевић у конкуенцији девојака у категорији до 68 килограма.

Иако је одличје изостало, један од тренера младих српских рвача Ђорђе Миолски, задовољан је наступом. 

“Оно што је јако важно је да смо квалитет рвања свих наших репрезентативаца подигли за један или два степеника више и да је код свих њих видљив напредак. Кристијан Фрис и ја са овом генерацијом рвача радимо четири године и у том период освојене су четири европске медаље, као и пет петих места, два на светским шампионатима и три на првенствима Старог континета”, сумирао је утиске Миолски и додао.

“Дуго нисмо имали овако ујдначену по квалитету групу рвача и заиста добру базу. Сва седморица репрезентативаца су била конкуретна за медаљу, Забележили су победе у мечевима у којима се то очекивало, а у борбама где нису бии фаворити тесно су изгубили. Мислим да је са обвом генерацијом урађен заиста добар посао, да сус ви оби добро припремљени за ениорски програм, да су квалитетно обучени и да ће им то дати добру основу за освајање медаља у сениорској конкуренцији што је и примарни циљ”, констатовао је Миолски.

О учинку нашег најбољег рвача на овом Светском првенству Бранку Ђукићу Миолски је рекао.

“Недостајала му је и мала доза среће. Изгубио је од Украјинца Јакушенка, који је освојио титулу првака света и то резултатом 1:1. У борби за бронзу поражен је од Руса Аверина умечу у ком је у првом делу био нешто слабији, а у другом знатно бољи ривал. И на прошлом Европском првенству исти ривали су Ђукићу стали на путу до медаље”, закључио је Миолски.

Женско рвање у Србији иде крупним корацима напред, а тренер нашег женског тима Далибор Перовић жали што Емилија Јаковљевић није стигла до одличја, јер по његовом мишљењу заслужила је медаљу:

„Имали смо одличне припреме за ово такмичење, са врхунским спаринг партнерама, али на крају није све испало како смо желели. Немам примедбе на наше девојке, све су одрадиле како смо се договорили и приказале су велику борбеност. Емилија Јаковљевић је у борби за бронзу изгубил од Пољске такмичарке. Али, Могу слободно да кажем да није поражена само од Пољакиње, већ више од судијске тројке која је водила овај меч. Много ми је тешко пао овај Емин пораз, јер знам да је могла да победи, али сада остаје само да анализирамо где смо могли и требали боље и да радимо на томе. Следеће је првенство Балкана и ту очекујем да наше девојке освоје неколико медаља“, констатовао је Перовић.

уторак, 10. септембар 2024.
17° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару