Читај ми!

Миљан Радуљ јуниорски шампион Европе у џудоу

Џудиста Миљан Радуљ освојио је титулу јуниорског првака на Европском првенству у Талину.

Такмичар Црвене звезде је тријумфовао у конкуренцији до 90 килограма савладавши у финалу одличног џудисту из Азербејџана Аслана Котсоева златним бодом.

Миљан Радуљ до сада је освојио три европске јуниорске бронзе Рига 2021. Праг 2022 и Хаг 2023.

“Наравно да сам срећан али сам данас био и јако растерећен и вероватно је и то допринело мом тријумфу на Европском првенству“, рекао је Миљан Радуљ, европски шампион.

За Радуља је ово четврто учешће на Европским првенствима за јуниоре. Још као кадет 2021. у Риги се окитио бронзом, затим 2022. у Прагу и Хагу 2023. остварио је исти резултат.

“Можда је права реч да сам истовремено био и растерећен али и опрезан јер сам тек залечио повреду. Можда је права реч да сам више одрадио како ми кажемо главом и техникама, посветио сам се другим стварима и ево доказао сам да сам доба а не само у својим специјалкама.

Молдавац Генадиј Чежевски био је први противник кога је Радуљ победио максималним резултатом на Европском првенству. Идентичним резултатом савладао је Бугарина Хедар Ихаб Ел Аши, као и Шамила Тунчаја из Азербејџана.

За улаз у полуфинале снаге је одмерио са Украјицем Иваном Кутенковим.

“Украјинац је можда био и најтежи противник, има леви гард, који је хватао споља и палио ми је раме које сам тек опоравио. Успео сам све то да пребродим и да направим преокрет на само минут до краја.“

“Срећан сам јер сам данас освојио злато чиме сам заиста на најбољи начин оправдао поверење и одличне услове које имам у Црвеној звезди на чему се захваљујем председницима клуба Стојану Вујку и Ивану Бошњаку и председнику Савеза Ивану Тодорову.“

“Желим да се захвалим свима у Клубу као и породици и девојци. Срећан сам јер сам успео да учиним срећне све њих“, рекао је Миљан Радуљ.

 Тренер Давид Радуловић није крио задовољство оствареним успехом.

“Резултат најбоље говори а то је да је добро припремљен И да је данас показао најзрелији џудо. Сав минули рад је дошао на наплату. Био је константан, агресиван, велики број напада, кажњавао је сваку грешку противника, имао је одличне транзиције и праве одлуке.“

“Велику  захвалност дугујемо нашој Црвеној звезди на врхунским условима, председницима клуба Стојану Вујку и Ивану Бошњаку и председнику Савеза Ивану Тодорову, спаринг партнерима, шефу Стручног штаба Владимиру Јовичићу истакао је Давид Радуловић.

субота, 07. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару