Јуниорке Србије екипне првакиње Европе у стрељаштву

Јуниорке Србије постале су екипне првакиње Европе у стрељаштву у дисциплини гађање из ваздушне пушке. Србија је златном медаљом отворила учешће на Првенству Европе ваздушним оружјем у Ђеру. 

Најбољи појединац српског тима била је Александра Хавран, која је била на корак и од појединачне медаље, али је на крају заузела четврто место.

Српске јуниорке нису сјајно стартовале у квалификацијама, на основу којих се одређује екипни пласман, али су на време ушле у добар ритам и у борбу за медаље.

За екипно такмичење биле су пријављене Хавран, Емилија Поњавић и Љиљана Цветковић, које су скупиле 1.876,0 кругова, исто колико и другопласирана Норвешка, али је српски тим стигао до злата због боље последње серије. 

Тријумфу је највише допринела Хавран, која је са 631,4 круга била убедљиво најпрецизнија у квалификацијама.

Близу финала била је и Ива Ракоњац, која није била члан екипе. Дебитанткиња је освојила 11. место са 0,3 слабијим остварењем од оног које је водило међу осам најбољих.

Поњавићева је заузела 29, Цветковићева 36, а пета представница Србије Ања Кнежевић 49. место.

У такмичењу мушкараца пушком Алекса Ракоњац је остао пред вратима финала. Са 625,4 круга заузео је девето место. Петар Ердеи је заузео 29, а Урош Алексић 47. место. Екипно је Србија завршила на десетом месту.

У такмичењу микс парова пиштољем, тим Србија 1 (Елеонора Радуловић/Урош Гајић) се пласирао на 16, а други тим (Нађа Мартиновић/Марко Нинковић) на 20. место од укупно 36 екипа. 

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво