Читај ми!

Милорад Докманац пред Светско првенство у рвању: Циљ су нам олимпијске норме

Београд ће за месец и по дана други пут узастопно бити домаћин Светског првенства у рвању. Селектор мушке рукометне репрезентације Милорад Докманац изјавио је да очекује да ће Србија успети да избори четири олимпијске норме.

Последњи добар резултат српски рвачи остварили су на међународном турниру у Пољској.

Тибилов је у Пољској у категорији до 60 кг освојио злато, док је Виктор Немеш изборио сребро у конкуренцији до 67 кг. Било је 117 такмичара из 37 земаља.

“Припреме за првенство света почеле су још у јануару, али други део припрема је у јуну месецу. Један од контролних турнира је управо био Питлашински у Пољској, један од најзначајнијих светских турнира. Одлучили смо се да наступе само Мате Немеш и Тибилов од ових наших прве поставе. Оправдили су потпуно очекивања и показали да су у врхунској форми", изјавио је селектор рвачке селекције Србије.

Он је додао да репрезентација има и плејаду младих талената.

"Наступила су и тројица наших младих перспективних рвача, Илић, Ковачевић и Катић, који су веома добри, остварили су пласмане од петог до осмог места и у сениорској конкуренцији и показали да имамо подмладак", рекао је Докманац.

На претходном првенству репрезентација Србије освојила је четири златне медаље и једну бронзану. Селектор Србије истиче да је то велики резултат.

"Мислим да је готово немогуће остварити овакав резултат. Поклопила се добра организација целог савеза, државе која је стала иза тога, поклопили су се и рвачи да буду у врхунској форми и мислим да у индивидуалним олимпијским спортовима то се није десило у историји и тешко ће то бити надмашити, тако да овај пут нека буде четири олимпијске норме и то би била јако добра замена. То светско повремство ће бити значано и за освајање олимпијских норми", рекао је селектор рвачке репрезентације.

Пимарни циљ селекције у припремним турнирима је спремање форме за Светско првенство.

"Циљ ове провере тренутне форме, након свих ових припрема што смо имали у Турској, Шпанији и Мађарској, је да проверимо опште стање припремљености и конкуренцију Русије, Белорусије, Киргистана, Мађарске и наше селекције, плус још осталих седам или осам екипа. Покушаћемо да освојимо што више медаља, али основа је да видимо тренутну форму и да до 16. септембра завршимо припреме како смо планирали", закључио је Милорад Докманац.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару