Читај ми!

Београд и Србија постају европски центар бадминтона

У периоду од 18. до 27. августа у Атлетској дворани у Београду одржаће се Европско првенство у бадминтону.

У организацији Бадминтон савеза Србије и Београда, од 18. до 27. августа 2022. године у Атлетској дворани у Београду одржаће се Европско првенство за јуниоре Београд 2022.

Најважније и најмасовније континентално такмичење које се одржава уз подршку Министарства омладине и спорта и Града Београда, а под окриљем Европске бадминтон конфедерације, окупиће најбоље такмичаре до 19 година из 37 држава Европе.

Национални тимови бориће се за титулу најбољих у Европи на екипном делу првенства које ће трајати од 18. до 22. августа, док је наставак од 22. до 27. августа резервисан за индивидуални шампионат у свих пет такмичарских конкуренција: мушкарци и жене појединачно, мушки, женски и мешовити парови.

Спортисти Србије имају чему да се надају - освојили су већ више десетина медаља на светским и европским јуниорским куповима, држе водеће позиције на међународним ранг-листама, актуелно прво место на светској јуниорској листи у конкуренцији мешовитих парова (Анђела Витман), док су на претходном ЕП за јуниоре освојене две бронзане медаље (Марија Судимац у конкуренцији жена појединачно и Михајло Томић и Сергеј Лукић у конкуренцији мушких парова).

Свечана церемонија доделе признања планирана је за 22. август, када је у питању екипно, и 27. август за када је планирана додела за појединачне учеснике Европског првенства за јуниоре.

среда, 11. септембар 2024.
23° C

Коментари

Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Nije realno
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи