Читај ми!

Пливачка штафета Србије први пут у финалу Светског првенства

Мушка штафета Србије 4x100 метара слободно први пут се пласирала у финале Светског првенства у пливању, које се одржава у Будимпешти. Финална трка на програму је у 19.36 у Дунав арени у Будимпешти уз директан пренос на Другом програму РТС-а. Српски тим, који чине Велимир Стјепановић, Урош Николић, Андреј Барна и Никола Аћин, препливао је стазу за 3:14,26, што је било довољно за осмо место и улазак у трку за медаљу.

Српски тим је постигао сјајан резултат, а недостајало им је пет десетинки да оборе државни рекорд који су поставили на Олимпијским играма у Токију, када су били десети.

Стјепановић је отпливао прву деоницу за 48,98 и био четврти, а други је пливао Урош Николић, који је своју деоницу отпливао за 48,93.

Као трећи стартовао је Андреј Барна и деоницу препливао најбрже у тиму за 47,25 и био најбржи у целим квалификацијама. Тачку на пласман у финале ставио је Аћин отпливавши деоницу за 49,10.

Финална трка на програму је у 19.36 у Дунав арени у Будимпешти, а за медаље ће се уз тим Србије надметати и све светске силе у пливању Сједињење Америчке Државе, Аустралија, Мађарска, Велика Британија, Канада, Италија и Бразил.

У појединачним тркама учествоваће само Велимир Стјепановић и Андреј Барна. Стјепановић, вишеструки шампион Европе, покушаће да се домогне финала у тркама на 200 слободно и 200 делфин, а Андреј Барна на 100 и 50 слободно.

четвртак, 12. септембар 2024.
21° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи