Читај ми!

Тријатлонци Србије сребрни на Сребрном језеру, Украинци шампиони

Украјински такмичари освојили су златне медаље у мушкој и женској категорији у триатлону на Сребрном језеру покрај Великог Градишта, док су српским представницима припале сребрне медаље.

Прво место у мушкој конкуренцији освојио је Украјинац Мирон Бојку, који је победио резултатом 2:03:49 минута. Друго место са скоро два минута кашњења припало је српском триатлонцу Владимиру Данку, док је "бронзани" Украјинац Иван Шевченко.

У женској конкуренцији прво место је освојила Украјинка Крилова Мархарита резултатом 2:17:33. Друга је кроз циљ прошла српска такмичарка Ива Ðукић са оствареним временом 2:21:35, док је бронза отишла у руке Украјинке Варваре Микине.

У категорији штафета прво место заузео је тим Нис, друга позиција припала је екипи Спорт и Здравље, треће место освојила је постава Сд ранинг тим.

На Сребрном језеру учествовали су триатлонци из седам земаља, а учествовало је више од 200 такмичара.

Трка у формату 1,5 км пливања, 40 км бицикла и 10 км трчања је била и званично Првенство Србије у триатлону у организацији Спортског удружења 11ТРИ, Триатлон савез Београда и под покровитељством Министарства омладине и спорта и Општине Велико Градиште - Спортски савез Великог Градишта.

Сезона 2022. триатлона у Србији обухвата три трке. Прва и друга, Првенство Србије у спринт дисциплине и Олимпијски триатлон.

четвртак, 12. септембар 2024.
26° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи