Читај ми!

Београд поново домаћин Светског првенства у роњењу на дах у затвореним базенима

Београд ће ове године бити домаћин још једног великог међународног спортског догађаја - Светског првенства у роњењу на дах у затвореним базенима.

После Дворанског првенства света у атлетици, планетарног шампионата у рвању, Фајнал-фора кошаркашке Евролиге и Фајнал-ејта ватерполо Лиге шампиона, Београд ће ове године бити домаћин још једног великог међународног спортског догађаја. Реч је Светском првенству у роњењу на дах у затвореним базенима и то другу годину узастопно.

"Задовољство нам је и велика част што ће управо Београд поново бити домаћин овако престижног такмичења", рекла је председница Светске подводне федерације, Ана Арзханова, додајући да је Србија и прошле године испунила највише светске стандарде када је организација у питању.

Шампионат ће се одржати на базену „Милан Гале Мушкатировић" од 10. до 16. јуна, а рониоци ће се такмичити у седам категорија: Динамика са моно перајима, динамика без пераја, динамика са два пераја, статично роњење на дах, брзинско роњење 2x50 метара, као и у тркама на 8x50 и 16x50 метара.

Очекује се учешће преко 130 такмичара из тридесетак земаља, а боје наше земље браниће осморо ронилаца.

Главни адут српске репрезентације биће Ненад Павковић који је међу кандидатима за једно од одличја, док се запажен резултат очекује и од младе и веома талентоване Миње Костић.

Значајну подршку Светском првенству у роњењу на дах пружили су Град Београд и Министарство омладине и спорта.

четвртак, 12. септембар 2024.
24° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи