Читај ми!

Парастрелци стигли у Београд

Параолимпијци Драган Ристић, Ласло Шурањи и Здравко Савановић са својим колегама из парастрељачког тима и стручним тимовима допутовали су данас у Београд из Токија, после наступа на Параолимпијским играма.

Српски параолимпијци освојили су у Токију шест медаља – две златне, три сребрне и једну бронзану.

Параолимпијац Драган Ристић је освојио две златне медаље у парастрељаштву, П5, 10 м, ваздушна пушка, лежећи став, класа СХ2, Микс и П9 и МK пушка, класа СХ2, док су Ласло Шурањи и Здравко Савановић освојили сребрне медаљу.

На аеродрому су их дочекали представници Параолимпијског комитета, породица и пријатељи.

Ристић: Рекао сам себи: "Kад, ако не сад"

"Нема срећнијег човека од мене. Ово што смо у Токију урадили, заиста је фантастично", рекао је стрелац Драган Ристић, освајач две златне медаље.

"Био сам спреман и за ваздушну пушку и за МK. Kада сам стао на линију, рекао сам: "Kад, ако не сад?" Било би штета да нисам успео да дођем до медаље, поред свих тренинга и домаћих такмичења", рекао је Ристић.

Сребрни Ласло Шурањи рекао је да је целокупан тим постигао велики успех, али да је било и веома тешко.

"Било је јако тешко, то је угао који људи не виде. Све ове припреме и тренинзи су били јако тешки. Изгледа да смо нешто добро урадили. Ово је један велики успех за целу нашу екипу" , изјавио је Шурањи.

Здравко Савановић, такође сребрни парастрелац, истакао је да је задовољан постигнутим успехом и да се екипа већ спрема за наредне Игре у Паризу.

"Задовољан сам, ово је моја прва медаља на мађународним такмичењима у појединачној конкуренцији. Презадовољан сам резултатом, срећан сам што је остварен јако висок ранг. Следеће године имамо два јака такмичења, затим Игре у Паризу. Спремамо се за то" , рекао је Савановић.

Председник Параолимпијског комитета србије, Зоран Мићовић, по повратку у Србију истакао је да се делегација Србије успешно представила у Токију.

недеља, 15. септембар 2024.
10° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи