Трка Кроз Србију – идеална туристичка промоција

Бициклистичка трка Кроз Србију сваке године окупља у нашој земљи више од 170 професионалних бициклиста из целог света. С тога је и туристички аспект саме манифестације од невероватног значаја за промоцију Србије и региона у свету, што препознају и развијени туристички центри, али и они који то желе да постану.

Сама чињеница да ће у првој етапи овогодишње Трке Кроз Србију бициклисти кренути са Јахорине у Републици Српској и доћи до Златибора, најбоље говори о туристичкој промоцији ове коју нуди оваква манифестација.

Златибор је претходне године проглашен најбољим домаћином етапе на нашој најзначајнијој трци.

"Ми нисмо једни другима конкуренција, већ смо допуна тог спортског и туристичког садржаја. Ми то тако гледамо и врло радо ћемо прихватити да опет будемо домаћини и да сарадјујемо. Сигурно Златибор може да понуди све услове које захтевају и инострани такмичари, а они су много захтевнији, али и да покажемо да Србија има нешто наше а светско", Милан Стаматовић, председник општине Чајетина.

Мионица је у претходне две године била домаћин етапе на Трци Кроз Србију. Општина која има изузетан туристички потенцијал, дошла је на мапу светског бициклизма захваљујући овој трци, а претходне седмице у Мионици је вожен рекреативни бициклистички маратон на којем су наступили и рекреативци из региона.

"Општина Мионица је показала да може да буде велика тада, тог дана када је домаћин овакве манифестације. Ја бих желео да се захвалим вама у систему, који сте дали начин једној малој општини као што је Мионица, да се на прави начин представи - рекао је Бобан Јанковић, председник општине Мионица.

Овогодишња Трка Кроз Србију возиће се од 31. аавуста до 3. септембра, а градови домаћини етапа биће Источно Сарајево, Златибор, Мионица, Пожаревац, Београд и Нови Сад, где ће бити и циљ јубиларне, 60. Трке Кроз Србију.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи