петак, 08.02.2019, 23:06 -> 23:16
Извор: РТС
Аутор: Немања Матић
Игњатовићева 19. на Светском првенству
Невена Игњатовић остварила је најбољи пласман у историји српског скијања на Светским првенствима. На шампионату у Ореу, Невена је у алпској комбинацији заузела 19. место.
Игњатовићева је имала проблем са отказаним летовима и у Шведску је стигла са даном закашњења. Све то ипак је није пореметило пред алпску комбинацију, у којој је прошле године била 6. у светском купу. Невенин циљ био је улазак међу 15. најбољих и освајање бодова за Светски куп, али је на крају ушла међу првих 20, то јест заузела је 19. позицију после спуста и слалома. То је најбољи резултат који су наши спортисти остварили на Светским шампионатима до сада.
Невена Игњатовић је после спуста била на 33. позицији, да би у својој, техничкој дисциплини, слалому, дошла до изванредне 16. позиције, тако да је у укупном скору била 19. са 4 секунде и 46 стотих заостатка за победницом.
Пред Невеном ће бити још две одличне прилике да дође до бољих пласмана, и то у њеним омиљеним, техничким дисциплинама. У четвртак је на програму велеслаом, док ће се наредне суботе возити слалом за жене.
Златну медаљу на Светском првенству у алпској комбинацији одбранила је Швајцаркиња Венди Холденер. На другој позицији била је Словакиња Петра Влхова са само три стотинке заостатка за победницом, док је треће место заузела Норвежанка Рагнилд Мовинкел која је за победницом заостајала 45 стотинки.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 1
Пошаљи коментар