Човић: Пешић има отворен позив, морамо да зауставимо вређање

Нови председник Кошаркашког савеза Србије Небојша Човић рекао је на конференцији за медије у Београду да је први приоритет избор селектора мушке и женске сениорске репрезентације, али је нагласио да није битна само сениорска кошарка.

Човић: Пешић има отворен позив, морамо да зауставимо вређање Човић: Пешић има отворен позив, морамо да зауставимо вређање

Дан након што је на ванредној седници Скупштине изабран за новог председника Кошаркашког савеза Србије (КСС), Небојша Човић је изашао пред новинаре на конференцији за медије у Београду.

Човић је истакао да је први приоритет избор селектора мушке и женске сениорске репрезентације Србије, али је нагласио да није битна само сениорска кошарка.

"Светислав Пешић има отворен позив за рад, нема ту ни спектакла ни спекулација. Пешић је логично решење због континуитета. Играчи исто размишљају, само да видимо да ли и он тако мисли. Било би добро да настави. Постоји жеља да дођемо до прве злате медаље као Србија. Имамо четири сребра и бронзу. Европско првенство нам је интересантно, за то нам треба Пешић. Ако не остане биће да смо неспосбни, али ми ћемо имати са њим контакт и ако не остане", рекао је Човић.

Најавио је да ће бити промена у Савезу...

"Видели сте план и програм који смо јуче усвојили једногласно, као што смо усвојили ново руководство. На Скупштини је било 30 од 33 делегата. Један делегат није предао листић, а други је предао празан ни за, ни против. Бавићемо се планом и програмом, руководство пре нас је радило колико је могло, бавићемо се и млађим селекцијама. Пред нама је нови олимпијски циклус. Биће промена у савезу, анализа броја запослених и плата", истакао је Човић.

"Поставићемо добре међуљудске односе"

Човић је најавио да ће једна од промена бити укидање кошаркашког држављанства.

"Сви који имају држављанство Србије неће се више третирати као странци. И дечаци и девојчице из других земаља који имају држављанство Србије не треба да се третирају као странци, гледаћемо све да третирамо по Фибиним правилима", рекао је Човић.

Нови председник КСС је истакао да ће ново руководство радити транспарентно.

"Потпредседници ће се бавити својим ресорима, заједнички ћемо поставити добре међуљудске односе. Добићете све што будете тражили, на питања ћемо увек одговорити. Сви смо овде у интересу кошарке у Србији. Не треба да мистификујемо неке ствари, добијаћете информације на време. И желим да будете добронамерни, нама не треба ништа злонамерно, није забрањено ниједно питање", нагласио је Човић.

"Није култ репрезентације изгубљен тек тако"

Нови председник КСС је најавио и нулту толеранцију на кршење регуларности.

"Нисам од оних који попуштају, биће много отпора према програму. Бренд какав је кошарка треба да буде заштићен. Није култ репрезентације изгубљен тек тако. Наше је да гледамо интерес српске кошарке. Морамо да зауставимо вређање. Вређате државу која даје паре, ми имамо само једну државу", истакао је Човић.

Када је у питању избор између регионалне АБА и домаће лиге, Човић је истакао да је за јаку домаћу лигу и да не може да подржи АБА 2 лигу, уколико клубови из ње не могу да напредују.

"Јесам за домаћу лигу, али да видимо где она води. Имамо два пута - АБА лигу, из које се игра Евролига, а други пут је Фибина Лига шампиона. Ми морамо да нађемо начин и пут како идемо у Европу. Постоје два пута, један је овај преко АБА лиге, он вас кошта милион евра, можда следеће године буду и два. Нема ту посебних приступа и правила. Видећемо, драгоцено је свако мишљење", поручио је Човић.

Конференцији су присуствовали нови потпредседници КСС Ана Јоковић, Ненад Крстић, Дарко Јовичић и Филип Сунтурлић.

Небојша Човић је на месту председника КСС заменио Предрага Даниловића, који је одлучио да се раније повуче са функције иако му је мандат истицао у децембру. Због избегавања сукоба интереса, Човић је поднео оставку на место председника КК Црвена звезда.

среда, 02. октобар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи