Читај ми!

Јокић: Уживао сам играјући за Србију, сваки играч мора то да искуси

Најбољи српски кошаркаш Никола Јокић изјавио је на конференцији за медије Денвер нагетса да би сваки играч требало да искористи прилику и заигра за национални тим уколико му се пружи прилика.

После репрезентативних обавеза и заслуженог одмора, Никола Јокић се вратио у Денвер.

Поновно окупљање екипе десило се на дану за медије, где су играчи фотографисани и давали изјаве за медије.

Једно од првих питања за Јокића на конференцији за медије било је везано за рано испадање од Минесоте у другој рунди НБА плеј-офа, што је омогућило раније укључење у репрезентативне обавезе. Да ли му је заузето лето нешто одузело?

"Ништа није одузело јер сам заиста уживао играјући за репрезентацију, играјући за своје пријатеље, представљајући своју земљу, свој родни град, породицу. Мислим да је то сјајно искуство и мислим да би сваки играч који има прилику то да уради требало то да искористи. То је потпуно другачије такмичење. У суштини, свака утакмица је важна. Ако изгубиш, идеш кући. Мислим да је заиста, заиста занимљиво", рекао је Јокић.

Новајлија у тиму је бивши МВП Расел Вестбрук.

"Мислим, наравно, нисмо имали добар однос на терену. Много смо се свађали и причали један другоме, али сада знам ко је он мало боље ван терена. Сјајан саиграч, вокални лидер, момак који воли да слуша и који жели да прати у теретани. Мислим да је сјајан играч за нас и мислим да ће нам донети много добрих ствари", истакао је Јокић.

Освајач три МВП звања је упитан како проналази мотивацију из сезоне у сезону.

"Није толико до мотивације, више је до поштовања екипе. Јер све може лако и брзо да се окрене. Уживање са тимом. То је моја мотивација", навео је "Џокер".

Упоредио је освајање олимпијске медаље за Србију и прстена са Денвером.

"То је слично и другачије. Освојити нешто први пут икада за ову организацију и за мене лично, наравно да је посебно. Играње за репрезентацију доноси јединствене емоције, јединствене осећаје. Играње са пријатељима с којима сам одрастао, играо сам против њих од кад смо имали 13, 14 година, сада се такмичимо за национални тим против најбољих на свету", појаснио је Јокић.

Његов главни саиграч Џамал Мари је продужио уговор.

"Он је мој партнер у злочину и прошли смо кроз много тога. Имали смо велике победе, велике поразе, и срећан сам што је остао с нама. Надам се да ћемо направити још мало историје заједно, хајде да то тако кажемо", закључио је Јокић.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи