Читај ми!

Калдерон: Дончић може да буде МВП наредне сезоне

Легенда шпанске кошарке Хозе Калдерон истакао је у интервјуу за "Марку" да би словеначки ас Лука Дончић могао да се домогне најзначајнијег индивидуалног признања у НБА лиги.

Члан једне од најјачих генерација у историји кошарке, Хозе Калдерон је са Шпанијом освојио осам медаља, укључујући европско и светско злато.

Калдерон је био учесник антологијског финала Олимпијских игара у Пекингу, где је "црвена фурија" поражена од САД, али је показала најбољу игру против "дрим-тима" као нико раније. Издање Србије у полуфиналу у Паризу је можда и надмашило Шпанце из 2008, показавши да је снага Американаца можда у опадању.

"Остало је још доста времена и за четири године у Сједињеним Државама можете да имате три звезде које ће бити узданице тима. Има веома добрих играча који нису били у овом тиму, а да могу да играју у Лос Анђелесу. Имају довољно квалитета да се такмиче и победе. Али, то смо већ показали код наше генерације и показује се сада, међународна кошарка је све ближа и ближа, раздаљине су све мање", навео је Калдерон за "Марку".

Истиче се да ће сигурни изостанак времешних Леброна Џејмса, Стефа Карија и Кевина Дурента у Лос Анђелесу бити тешко премостива препрека за САД.

"Људи причају о томе углавном зато што за четири године Леброн Џејмс, Стеф Кари и Кевин Дурент неће бити овде, посебно због начина на који њих тројица играју и такмиче се. Видићемо да ли ће се неко појавити са тим менталитетом, том способношћу да преброди тешке тренутке на које је навикао. Ту се могу појавити сумње. Не сумњам да имају талентоване играче који могу да преузму те улоге, јер су веома добри. Али увек морате имати на уму да су ово правила Фибе, другачија од оних у НБА, и да морају да испуњавају улоге на које нису навикли и нису сви достојни. То не значи да су лошији играчи", појаснио је Калдерон.

Интернационални играчи су потпуно преузели владавину у НБА. Да ли је коначно ред да Лука Дончић узме МВП трофеј?

"Мислим да има шансе. Имао их је и претходних година. Мораћемо да видимо шта ће се десити са другим кандидатима, јер се често не рачунају само ваше статистике, већ и како иде вашем тиму. Али мислим да је барем у групи фаворита за освајање", рекао је Калдерон.

субота, 14. септембар 2024.
13° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи