ФМП поразом у Подгорици затворио шесто коло АБА лиге

Кошаркаши Студентског центра победили су у Подгорици екипу ФМП-а резултатом 82:76 у последњој утакмици шестог кола регионалне АБА лиге.

ФМП поразом у Подгорици затворио шесто коло АБА лиге ФМП поразом у Подгорици затворио шесто коло АБА лиге

ФМП је на гостовању у "Морачи" забележио трећи пораз од почетка нове сезоне регионалног такмичења. Кошаркаши Студентског центра били су мирнији и боље су се снашли у неизвесној завршници, из које су изашли са трећим тријумфом у АБА лиги.

Гости из Железника траљаво су ушли у меч. Скоро шест минута запели су на свега два постигнута поена, па је Студентски центар већ половином прве четвртине стекао двоцифрену предност - 12:2.

Када су коначно ухватили нападачки ритам, успели су "пантери" да преполове заостатак већ до краја првог квартала (21:16), а онда други убедљиво реше у своју корист резултатом 28:19 и преузму вођство пред одлазак на велики одмор - 40:44.

Дуго је ФМП чувао залиху и у одлучујућих десет минута ушао са три поена предности (60:63). Ипак, као и на почетку утакмице, упали су гости у офанзивну кризу и дозволили "студентима" да на прелазу из трећег у четврти период направе серију 13:0 и после дужег времена пређу у вођство.

Пронашли су "пантери" брзо решење у агресивнијој одбрани. Зауставили су нападачку продукцију Студентског центра и узвратили серијом 7:0, па је неизвесна завршница била неминовност.

Андрија Грбовић је минут и по пре последњег звука сирене погодио важан шут за три поена и на семафор поставио резултат 76:74. Покушао је Матиц Ребец да врати тројку, али је шутирао после смушеног напада и из веома тешке позиције.

Ерик Нил је на другом крају терена погодио само једно слободно бацање, па се ФМП-у указала још једна прилика да дође до изједначења, али је Лука Богавац мудро фаулирао Војислава Стојановића и спречио покушај за три поена.

Некадашњи кошаркаш Црвене звезде прецизно је шутирао са линије пенала и 12 секунди пре краја смањио заостатак свог тима на пола коша (77:76), али је последњу наду ФМП-а убио Данило Тасић када је неспретно промашио лопту и, у покушају да га блокира, ударио Богавца по глави. Зарадио је неспортску личну грешку, а "студенти" два слободна бацања и лопту из аута.

Погодио је Богавац оба пута и запечатио победу Подгоричана, а коначан резултат поставио је Нил са још два прецизна пенала.

Нил и Богавац су били најбољи у редовима Студентског центра. Први је постигао 20, а други 19 поена. Најефикаснији у екипи ФМП-а био је Тасић са 23 поена, док је Стефан Лазаревић убацио 13.

ФМП ће у наредној рунди АБА лиге дочекати Партизан, а Студентски центар, који је такође на скору 3-3, екипу Дубаија.

АБА лига, шесто коло:

Субота:
Партизан - Крка 96:63
Задар - Црвена звезда 77:84
Цибона - Дубаи 74:102

Недеља:
Мега - Игокеа 64:73
Борац - Сплит 61:73
Цедевита Олимпија - Будућност 71:91
Спартак - Морнар 85:64

Понедељак:
Студентски центар - ФМП 82:76

понедељак, 28. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи