Читај ми!

Треће коло АБА лиге: Балкански класик у Арени, Звезда гостује Сплиту

Кошаркаши Црвене звезде гостују данас од 17.00 часова екипи Сплита у трећем колу регионалне АБА лиге, док је у 18.30 на програму "балкански класик" у "Београдској арени", где ће се састати Партизан и Цибона.

Треће коло АБА лиге: Балкански класик у Арени, Звезда гостује Сплиту Треће коло АБА лиге: Балкански класик у Арени, Звезда гостује Сплиту

Након захтевних гостовања у првом колу Евролиге, кошаркаши Црвене звезде и Партизана враћају се обавезама у регионалном такмичењу, где их данас чекају два посрнула хрватска великана - Сплит и Цибона.

Црвено-бели су у петак савладали Париз и на идеалан начин започели нову евролигашку кампању, али након прва два кола АБА лиге већ заостају за главним конкурентима попут Партизана и Будућности, пошто су у првој рунди забележили неочекиван пораз у Дубаију.

Иако је сезона тек почела, разлика у квалитету између београдских вечитих ривала и осталих учесника АБА лиге налаже да права на грешку неће бити много. Борбу за лидерску позицију на табели, која у плеј-офу злата вреди, тим Јаниса Сферопулоса наставља у Сплиту.

Никада није угодно играти пред пуним трибинама скучене дворане на Грипама, али домаћи тим нема чиме да запрети Звезди јер је још увек без тријумфа у регионалном такмичењу. Истини за вољу, распоред је био суров према Сплићанима, па су у првом колу изгубили од Игокее (74:79) на свом паркету, а у другом од Будућности (97:75) у Подгорици.

Звезда је у своју корист решила последњих девет сусрета са Сплитом, који је последњи пут био бољи давне 2012. у првом колу АБА лиге.

Балкански класик на Новом Београду

Када утакмица у Сплиту већ буде при крају, у "Београдској арени" ће почети "балкански класик" - дуел Партизана и Цибоне, некадашњих шампиона Европе и великих ривала још из доба Југославије.

Потпуно нова екипа Жељка Обрадовића успешно је пребродио прва два кола регионалног такмичења, победивши Борац у Београду и Спартак у Суботици, али Загрепчане дочекује после несрећног гостовања у Виторији и, трећу годину заредом, пораза у првом колу Евролиге.

Већ годинама у незавидној финансијској ситуацији, на ивици пуке егзистенције, Цибона ни ове сезоне није оформила екипу која има веће амбиције од борбе за опстанак у АБА лиги.

Тим који од минулог лета са клупе предводи Американац Крис Томас стартовао је поразом од Задра у хрватском дербију (69:87), али је у претходном колу надиграо Студентски центар са 75:69.

Мало оптимизма у Загребу пред пут за Београд угасиле су вести о проблемима због здравственог стања у екипи. Неколико играча је пропустило тренинг јер се нису осећали добро, па је велико питање на колико ће кошаркаша Томас моћи да рачуна у престоници Србије.

Цибона на победу над црно-белима чека још од марта 2021, када је након продужетка у Београду савладала тим Саше Филиповског резултатом 90:87.

Осим Звезде и Партизана, на паркет ће данас кошаркаши ФМП-а и Борца, који у подне у Железнику играју мали српски дерби трећег кола АБА лиге.

АБА лига, треће коло:

Субота:
Дубаи - Мега 80:83
Морнар - Цедевита Олимпија 82:92
Игокеа - Будућност 71:76
Крка - Спартак 87:89

Недеља:
ФМП - Борац 12.00
Сплит - Црвена звезда 17.00
Партизан - Цибона 18.30

Понедељак:
Студентски центар - Задар 19.00

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи