Читај ми!

АБА лига коначно у Суботици - Спартак последња Партизанова провера пред почетак Евролиге

Кошаркаши Спартака и Партизана играју вечерас од 19.00 часова у Суботици утакмицу другог кола регионалне АБА лиге.

АБА лига коначно у Суботици - Спартак последња Партизанова провера пред почетак Евролиге АБА лига коначно у Суботици - Спартак последња Партизанова провера пред почетак Евролиге

Регионална АБА лига стиже вечерас први пут у Суботицу, а са њом и кошаркаши Партизана после дужег времена.

Актуелни шампион АБА 2 лиге прву утакмицу на свом паркету у највишем рангу регионалне кошарке одиграће против реновиране екипе Жељка Обрадовића, којој ће дуел у Суботици послужити као последња провера пред почетак Евролиге и пут у Виторију, где је у среду чека Басконија.

Партизан је сезону у АБА лиги отворио доминантном партијом и убедљивом победом над чачанским Борцем у пуној "Београдској арени", док је Спартак у елитном рангу дебитовао поразом од Студентског центра у Подгорици. Показали су Суботичани у четвртак да нису залутали у АБА лигу и да имају тим са карактером, али су их на крају скупо коштале јефтине грешке и промашаји.

Био је то други пораз Спартака од почетка сезоне, пошто је покушао да изађе у Европу и домогне се Фибине Лиге шампиона, али га је у првом колу квалификација зауставио литвански Јувентус из Утене.

Амбициозним пројектом на северу Бачке са клупе диригује Владимир Јовановић, некадашњи тренер Партизана и дугогодишњи сарадник Душка Вујошевића, а у суботичком тиму су и двојица бивших играча црно-белих - искусни плејмејкер Немања Гордић и високи центар Душан Милетић.

Партизан и Спартак су последњи међусобни дуел одиграли прошле године у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа, када су црно-бели убедљиво победили у нишком "Чаиру" резултатом 91:69.

У Суботици се нису срели још од 3. маја 2017. и четвртог кола Супер лиге Србије, која је тада још увек личила на праву лигу. Занимљиво, Суботичани су такмичење те сезоне завршили на последњем месту на табели са само једном победом и 13 пораза, али су у Дудовој шуми добрано намучили тим Александра Џикића - било је 82:75 за Партизан.

АБА лига, друго коло:

Среда:
Задар - Игокеа 76:79

Субота:
Црвена звезда - Морнар 91:72
Будућност - Сплит 97:75

Недеља:
Мега - ФМП 12.00
Цедевита Олимпија - Дубаи 17.00
Спартак - Партизан 19.00

Понедељак:
Борац - Крка 19.00

Уторак:
Цибона - Студентски центар 19.00

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи