Читај ми!

Богдановић се вратио на место првог тренинга: Доказао сам разредној да ћу бити у НБА

Капитен кошаркашке репрезентације Богдан Богдановић је поводом отварања свог кошаркашког кампа за децу посетио салу у којој је имао свој први тренинг у животу. Члан Атланта хокса је за РТС говорио о успоменама из тог периода, великом раду кроз каријеру и утицају на омладину.

Рекордер националне селекције по броју поена је своју феноменалну каријеру започео у сали Основне школе "Деспот Стефан Лазаревић" у Миријеву. Оно што је остало као анегдота јесте да је дошао са фудбалском лоптом, а отишао са кошаркашком. Речи оца да је кошарка "господски спорт" пресудиле су чиме ће се бавити.

"Сећам се и даље тих звукова и тог првог корака, улазак у салу, драње, клинци... Једно велико весеље из те дечачке перспективе. Нисам ни замишљао да могао да достигнем ово што сам и данас", рекао је Богдановић у интервјуу за РТС.

Према сведочењу његове разредне, још у шестом разреду је стално писао о кошарци и како јој је одговорио да ће бити НБА играч кад порасте.

"Био сам упоран. Био сам доста упоран да докажем разредној да може то тако, шалим се наравно. Поздрав за разредну. Мислим да све креће од снова и док год имате те снове имате и мотивацију да радите то", навео је Богдан.

Око 60 малишана чека Богданове савезте. Остале су култне методе тренинга шута уз помоћ метле, а данас има приступ најбољој технологији на свету.

"Суштина не, и даље је кошарка тимски спорт и као што знате ово нам је други пројекат фондацијски и наша мисија је да обновимо терене и на тај начин сматрамо да можемо да мотивишемо наше клинце и децу да имају што боље услове за развој. Мислим ода је спорт јако важан за њихов развој", изјавио је Богдановић.

"Нема времена за одмор док траје каријера"

"Једини савет је да сањају, да се играју, да уживају, одатле све полази. Осећај емоције према спорту којим се бавите"

Упорношћу, трудом и талентом доспео је раме уз раме са својим идолиома, у тиму или против неких.

"Сваке године се трудим да усавршавам игру, да крадем те потезе од другим. У том спорту, али и генерално сада се доста прате други спортови и гледа се како се други спортисти спремају за такмичење. Глобално се унапређују играчи, граде као атлете, ради се доста на телу, на наступу, на менталитету, како се наступа на терену. И то је оно што чини тај спортим лепим. И игра се бољи фудбал, кошарка...",. навео је капитен "Орлова".

Да ли је било времена за одмор пред почетак нове сезона НБА лиге?

"Никада нема времена за одмор док траје каријера. Има понеки викенд или нека недеља, али тада се време проводи с породицом, то су најлепши дани. Али увек кратко", истакао је Богдан.

На крају је Богдановић узео лопту у руке и за гледаоце РТС-а показао да је још увек у форми из Париза.

Тај моменат погледајте у видео-снимку на почетку текста.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи