Нанели о сукобу са Лазаревићем: Нисам имао избора, надам се да је добро

Кошаркаш Партизана Џејмс Нанели огласио се на друштвеним мрежама први пут након сукоба са играчем Црвене звезде Стефаном Лазаревићем у ходницима "Београдске арене". Каже да није имао другог избора, да нема никаквог анимозитета према Лазаревићу и да се нада да је добро.

Трећа утакмица финалне серије АБА лиге имала је у недељеу ружну и бизарну увертиру, пошто су се после јутарњег тренинга у ходницима "Београдске арене" физички сукобили кошаркаш Партизана Џејмс Нанели и играч Црвене звезде Стефан Лазаревић.

Кошаркашки клуб Црвена звезда издао је саопштење у којем тврди да је Нанели ударио ривала из редова црвено-белих у лицe, што је поткрепљено фотографијама, а онда и видео-снимком.

Партизан је реаговао након Звездиних саопштења захтевом за хитно утврђивање чињеница уз тврдње да снимак који је претходно објавила Звезда није комплетан, те да недостаје период од 11:01:28 до 11:02:32 са сигурносних камера у "Београдској арени".

Дан након инцидента и треће утакмице финалне серије у којој је Звезда победила и освојила титулу регионалног шампиона, огласио се на друштвеним мрежама и Џејмс Нанели, који у недељу није био у тиму Жељка Обрадовића.

"Ја знам ко сам, а не шта други мисле да сам. Нити сам оно што други желе да будем. Ја сам ја. Измишљотина и манипулација нису били неопходни у овој ситуацији јер постоје јасни видео докази који откривају да сам морао да се заштитим од агресивне особе. Након покушаја да смирим ситуацију за коју сам осећао да се спрема, са леђима уз зид, руком око врата и песницом која је кренула ка мени, нисам имао другог избора него да се одвојим од њега. Нема никаквог анимозитета према њему, надам се да је добро", написао је Нанели на Твитеру.

Истиче да није истинит и да неће бити прихваћен било који наратив о њему који не укључује чињеницу да је поштено људско биће.

"Никада нећу бити савршен и не тежим томе, само учим на грешкама, док себе сматрам одговорним да постанем бољи из прошлих грешака. Ја нисам расиста, за оне људе који су ми говорили да сам расиста док су ме називали црним мајмуном, шаљући ми банане (мада их волим у смутијима иако није мој омиљени избор), безбројне количине расистичких речи и претњи. Све то неће утицати на моје мишљење о другим великим људима из Србије са којима сам градио односе током свог боравка овде", написао је Нанели.

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару