Читај ми!

"Рововска битка" у Барселони, Олимпијакос последњи учесник фајнал-фора

Кошаркаши Олимпијакоса победили су Барселону 63:59 као гости у "мајсторици" плеј-офа Евролиге. У полуфиналу ће се сусрести са Реал Мадридом.

Изузетно тврд меч у стилу оних из претходних деценија. За почетак је довољно рећи да је прва деоница окончана предношћу Барселоне 12:9.

Каталонци су успевали да држе меч у својим рукама током већег дела меча, додуше слабашно јер разлика ни у једном тренутку није била недостижна.

Гости средином последње деонице крећу у серију 15:2, током које је нарочито блистао Шакил Мексисик са девет поена у низу.

Барселона је успела да кошем Лапровитоле смањи заостатак на 57:54 у последњем минуту. Мекисик је промашио тројку, па затим украо лопту спетљаном Лапровитолу на другој страни. Никола Милутинов је остављен потпуно сам у рекету за закуцавање - 59:54.

Ајзеа Кенан и Костас Папаниколау су били сигурни са линије пенала за срећан крај тима из Пиреја.

Шакил Мекисик са 12 и Костас Папаниколау са 11 поена су предводили листу стрелаца Олимпијакоса, а Никола Милутинов је био врло запажен са 10 поена и 10 скокова. Филип Петрушев је за тим из Пиреја убацио пет поена и ухватио три лопте.

Никола Лапровитола је био најефикаснији појединац на обе стране са 17 поена уз седам скокова и четири асистенције. Алекс Абринес га је пратио са 13 поена. Никола Калинић се није уписао у стрелце из седам покушаја, успео је да ухвати три лопте и начини четири фаула.

Уз Фенербахче против Монака, Олимпијакос је још један клуб који је као гост успео да победи у "мајсторици" и оде у полуфинале.

Ривал у полуфиналу ће Олимпијакосу бити Реал Мадрид, док ће се у другом састави Панатинаикос и Фенербахчеа.

понедељак, 20. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара