Читај ми!

Генерални директор Евролиге: Партизану и Звезди 80 посто шанси за останак

Генерални директор Евролиге Паулијус Мотејунас рекао је да ће један евролигаш следеће сезоне морати да пређе у Еврокуп, а у конкуренцији су Партизан, Црвена звезда, Алба, Виртус и Валенсија, и додао да су шансе да клуб из Дубаија уђе у систем такмичења следеће сезоне 50-50.

Мотејунас је дао интервју за шпански спортски дневник Ас у ком је говорио о бројним актуелним темама везаним за Евролигу.

"Нажалост, у конкуренцији су Алба, два клуба из Београда, Црвена звезда и Партизан, као и Виртус или Валенсија, неко ће морати да 'извиси' због тога што ће Париз ући у Евролигу. Свако од њих има 20 одсто шанси да не игра. Клубови су једнаки за нас, а партнери ће одлучити. Валенсија је одиграла сјајно ове сезоне, а граде и атрактивну дворану. То је огроман корак за клуб, јер раде сјајно. Валенсија је клуб са будућношћу у Евролиги, али је истина и то да идуће године не знамо шта ће бити, постоје опције, коначна одлука биће донета у јуну", рекао је Мотејунас.

Литванац је рекао да је задовољан како се развија Евролига.

"На добром смо путу, али има много нерешених ствари и проблема које морамо да решимо. Разговари иду у добром смеру са НБА лигом и Светском кошаркашком федерацијом (ФИБА), са ИМГ-ом. У сваком послу није добар положај кад однос власника није најбољи. Стагнирамо две године и морамо да се опоравимо. Евролига је генерално добра, људи у организацији добро раде, али има много ствари за побољшање", додао је Мотејунас.

Нагласио је да је важно што ће Париз следеће сезоне играти у Евролиги.

"Знамо да имамо велико потенцијално тржиште у Француској, посебно у Паризу, и срећни смо што имамо шампиона Еврокупа одатле ове године. Имамо сјајан нови клуб у Лондону, који су такође међу четири најбоља у Еврокупу. И имамо Берлин, који је наше кључно тржиште, тако да морамо да растемо на тим кључним тржиштима како би растао приход од телевизијских права", истакао је Мотејунас.

Клуб из Дубаија ће следеће сезоне играти у АБА лиги, али још није званично постао део система Евролиге. 

"То је велики корак за Евролигу. Морамо да видимо да ли имамо храбрости да то урадимо и да ли то има смисла. Знамо да је то друго тржиште и други континент. Разумемо сложеност питања. Зато узимамо још времена и корак по корак све анализирамо. Још немамо одлуку за следећу сезону. Ја кажем да је 50-50. Прерано је рећи да ћемо видети тим из Дубаија у такмичењу“, закључио је Мотејунас.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара