Читај ми!

Шпанско финале фајнал-фора Лиге шампиона у Београду

Кошаркаши Тенерифа и Уникахе играће финале фајнал-фора Фиба Лиге шампиона у Београду. Тенерифе су поразиле грчки Перистери 97:93, док је Уникаха била боља од Мурсије 80:74.

Члан лиге Ендесе зна како се у овом такмичењу долази до завршнице.

Двоструки првак Фиба лиге шампиона пласирао се у своје треће финале у овом такмичењу. Отишло су корак изнад у односу на прошлосезонски пораз у полуфиналу од Хапоел Јерусалима.

Први меч фајнал-фора у Београду био је врло занимљив, што због терена од ЛЕД екрана, што због дешавања на њему.

Састав Перистерија, који са клупе води легендарни Василис Спанулис, имао је благу предност током првог полувремена. Тенерифе су много боље заиграле у трећој и нарочито четвртој деооници, кад су на четири минута до краја стигли до предност од 12 поена разлике. Неодустајање својствено Спанулису у играчким данима пренело се и на играче Перистерија, који су се вратили на тек два поена минуса у последњем минуту.

Најважнији потез у завршници био је офанзивни скок и кош Ђоана Састреа за предност Тенерифа 95:90 на 17 секунди до краја. Уследио је брзи фаул над Џермејном Лавом и његово половично извођење пенала за одржавање предност шпанског састава од два поседа.

Победнички састав су носила искључиво три играча. Доскорашњи члан Панатинаикоса Кајл Гај је убацио 34 поена од чега шест тројки. Марселињо Уертас је са 41 годином уписао 27 поена, девет скокова и седам асистенција, док је Гиорги Шермадини стао на 21 поену са 7/8 за два.

Илајџа Митру-Лонг је био најефикаснији код Перистерија са 18 поена. Џо Регланд га је пратио са 14 поена, док је српски кошаркаш Немања Дангубић убацио 13 поена. 

Уникаха прво била "ловац", па "одбегли плен"

Мурсија је боље отворила дуел, стекавши двоцифрену предност 26:15 у првој деоници. Уникаха је потом појачала дефанзиву и примила 14, па 15 поена у наредна два периода.

Током треће деонице тим им Малаге чини серију од 11 поена за преокрет и долазак до прве предности на мечу. У самом финишу је Уникаха била та која се нашла у "небраном грожђу", јер је испустила предност од 10 разлике. Играчи Мурсије су стигли до заостатка од 72:71. Узастопне тројке су повратиле предност Уникахи и фактички донеле победу.

Тајсон Картер са 14 поена је предводио Уникаху, а Марко Тодоровић Мурсију са 18 поена.

Финале Тенерифе-Уникаха игра се у недељу од 20.00, а претходно и сусрет за треће место између Мурсије и Перистерија.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара