Читај ми!

Нагетси против Лејкерса - Јокић спреман за мотивисаног Леброна и Дејвиса

Дуелом у "Бол арени" у Колораду у ноћи између суботе и недеље од 2.30 после поноћи по средњеевропском времену почиње плеј-оф серија Денвер нагетса и Лос Анђелес лејксерса.

Нагетси против Лејкерса - Јокић спреман за мотивисаног Леброна и Дејвиса Нагетси против Лејкерса - Јокић спреман за мотивисаног Леброна и Дејвиса

Кад год дође добар плеј-офа, јави се популарна изрека: "Сад следи оно право". Реприза прошлогодишњег финала Запада већ у првој рунди.

Неопрезност и неозбиљност Денвера у Сан Антонију довела их је у ситуацију да се последњег дана боре за прво место конференције. Победа над Мемфисом, славље Оклахоме и пораз Минесоте сместили су браниоца титуле на друго место.

Ни "Краљ", ни "Обрва" не могу да запуше рупе у одбрани

"Брејком" у Њу Орлеансу, Лејкерси су надошли Нагетсима као први ривал. 

"Језераши" предвођени Леброном Џејмсом и Ентонијем Дејвисом су после 72 одигране утакмице завршили на осмом месту са скором 47-35. "Краљ" Џејмс свакако доноси са собом огромно поштовање читаве екипе, какво год да је његово и екипно стање. Човек који ће крајем децембра напунити 40 година је бележио 25,7 поена, 8,3 асистенције и 7,6 скокова у сезони. Импресивно само по себи. Главна узданица уз Џејмса, Ентони Дејвис уписивао је сјајне бројке са 24,7 поена, 12,6 скокова (трећи у НБА), 3,5 асистенција и 2,3 блокаде. 

Дианђело Расел се са 18 поена и шест асистенција у просеку наметнуо као трећи играч тима. "Фактори изненашења" у прошлосезонског доигравању Остин Ривс и Руи Хачимура су такође на двоцифреним просецима поена. 

Колико Лејкерси имају добар шут и ефикасан напад, толико су "рупа" у одбрани. Није ни чудо зашто су остали на средини табеле.Шести су у лиги са 118 поена по мечу и тек 23. одбрана лиге са 117,4 примљених поена. Међу најбољима су са линије пенала, просеку асистенција, проценту шута из игре и истовремено на медиокритетском нивоу у готово свим дефанзивним статистикама и категоријама везаним за проценат шута, те број скокова ривала.

Нагетси Лејкерсима "ушли под кожу"

Најважнија предност Нагетса је психолошке природе. Осам тријумфа заредом од 10. јануара 2023, укључујући "метлу" у финалу Запада. Леже им Лејкерси. Јокић редовно приказује надмоћ над Ентонијем Дејвисом, оличену у чувеној тројци са кораком уназад уз звук сирене за "Обрвин" осмех неверице.

Дарвин Хем би могао да проба дефанзивне варијанте са кракатим и чврстим Хачимуром на Јокићу, док би Дејвис чувао обруч. Гордон и Портер ће морати да дају све од себе у дуелима са Леброном у намери да користи своју силу до последњег секунда. Узданица Нагетса биће Џамал Мари, најбољи појединац на бековским позицијама у оба састава. 

Наелетрисаност и узбуђење у "Бол арени" биће на максимуму. Ваља одбранити свој терен и уграбити један тријумф у "Крипто ком" арени, па да се у Денверу "заврши посао" за другу рунду. Лејкерси имају мотива на претек, а Џејмс је током каријере показивао да је способан да чини антологијске ствари. Додуше, био је млађи.

Прва утакмица Нагетса и Лејкерса игра се у од 2.30 по средњеевропском времену.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво