Пореска и Буџетска инспекција контролишу пословање КК Црвена звезда

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да су Пореска и Буџетска инспекција започеле контролу пословања клуба.

Звезда је четврти пут у низу освојила Куп Кораћа. На конференцији за медије после финала тренер црно-белих Жељко Обрадовић нагласио је да Партизан није државни пројекат.

У причу се укључио и председник Републике Србије Александар Вучић који је изјавио да ни Звезда ни Партизан не би постојали без државе, након чега су прво црвено-бели изнели податке финансијског пословања, да би убрзо потом то учинио и вечити ривал.

Звезду су у уторак посетиле и две инспекције.

"КК Црвена звезда информише јавност да су од данас, 20.02.2024.године, у просторијама клуба присутне две контроле: Пореска, коју врши Пореска управа, и друга, коју врши Буџетска инспекција. Наложена пореска контрола у просторијама КК Црвена звезда биће за период 1.1.2022. до 31.12.2023. године. Буџетска инспекција ће вршити контролу за период 1.6.2022. године до данашњег дана", стоји на почетку саопштења Звезде.

Из Звезде наглашавају да је Буџетска инспекција, чији је задатак да обави контролу намене трошења свих средстава које је клуб добио од државе, већ обавила детаљну контролу клуба за период од 01.01.2012. године до 31.05.2022. године, као и да је тад сачинила званичан Записник без било каквих примедби и прекршаја.

"КК Црвена звезда поздравља све напоре да се од стране надлежних државних органа у динар утврди пословање свих кошаркашких клубова у Републици Србији, као и клубова у другим спортовима. И управо због тога инспекције су добро дошле у наш клуб. КК Црвена звезда окреће се наредним изазовима и утакмицама, и уредно ћемо извештавати јавност", закључује се у саопштењу.

уторак, 21. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара