Читај ми!

Партизан о спонзорству Телекома: Верујемо да је разлог из којег уговор није продужен техничке природе

У првој утакмици коју је Кошаркашки клуб Партизан одиграо у 2024. години, црно-бели на дресовима нису имали лого МТС-а који је као спонзор био уз Партизан готово две деценије. Из клуба кажу да чврсто верују да је разлог из којег спонзорски уговор није благовремено продужен техничке природе и да ће веома брзо бити потписан. Моле јавност да тренутну ситуацију не искоришћава за обрачуне на друге теме.

Из Кошаркашког клуба Партизан истичу да није била жеља да се ситуација са компанијом Телеком Србија мистификује, али да су у јавност почела да излазе разна нагађања и сазнања иза којих, како кажу, можда стоје и неки мотиви који нису везани са клубом.

"Извлачење тенденциозних наслова на ову тему није ништа друго него директно наношење штете КК Партизан. Без обзира на то, а из обавеза према истини, дугогодишњем партнерству, једно време чак и насловном спонзорству на којем је КК Партизан захвалан компанији Телеком Србија, клуб жели да истакне чињенице", наводе црно-бели.

Истичу да је важећи уговор истекао 31.12.2023. године и да Партизан као одговоран клуб који поштује правила и финансијски фер-плеј Евролиге није у могућности да рекламира спонзора са којим нема важећи уговор.

"Клуб чврсто верује да је разлог из којег уговор није благовремено продужен и тиме обезбеђен контиуитет у оглашавању заиста техничке природе и да ће веома брзо бити потписан. Као што се могло и приметити, клуб је привремено уклонио лого спонзора са опреме са идејом да чим административне процедуре буду окончане, лого буде постављен на исте позиције које су МТС-у и припадале", објашњавају из Партизана.

"За преношење политичких порука, молимо заинтересоване да изаберу други медиум"

КК Партизан моли јавност да тренутну ситуацију не искоришћава за обрачуне на друге теме.

"Управа клуба, играчи и стручни штаб су годинама вредно радили на томе да утакмице Партизана буду оно што су данас, једна од највећих туристичких атракција у Европи, јединствено место на којем се могу доживети најискреније узајамне емоције актера на терену и на трибинама. Као одговорни људи, апелујемо на све да не искоришћавају ову ситуацију у политичке сврхе и на тај начин посредно чине штету клубу", наглашавају црно-бели.

Истичу да су апсолутно сви у КК Партизан, од председника клуба преко тренера до играча, до сада небројено пута јавно изражавали апеле да се на утакмицама Партизана не врши никаква пропаганда нити да се вређају актери из јавно-политичког живота, ривали или било ко други.

"За преношење политичких порука, молимо све заинтересоване да изаберу неки други медиум који није Кошаркашки клуб Партизан јер ми као клуб годинама чинимо озбиљне напоре да живимо и доживимо ово где смо данас. Уживајте у кошарци, радујте се после победе или тугујте заједно са нама након пораза. И само још више волите Партизан!", наведено је у саопштењу КК Партизан.

Кошаркаши Партизана су у уторак победили Асвел резултатом 90:77 у 18. колу Евролиге, а већ у четвртак гостују Црвеној звезди.

недеља, 07. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару