Читај ми!

Тони Паркер: Гасол, Новицки и ја имали смо исти сан као деца

Тони Паркер, некадашњи кошаркаш и репрезентативац Француске, члан НБА Куће славних је у разговору за шпанску "Марку" истакао да су Гасол, Новицки и он имали исти сан пре него што су заиграли у најјачој лиги на свету.

Паркер је у интервјуу истакао да је "Дрим тим" 1992. године на Олимпијским играма у Барселони утицао на то да многа тадашња деца почну да се баве кошарком. 

На новинарску констатацију да последњих година многи Европљани попут Николе Јокића, Луке Дончића и Јаниса Адетокумба доминирају НБА лигом, Паркер је рекао да је то између осталог заслуга некадашњег дугогодишњег комесара лиге Дејвида Стерна. 

"Мислим да је то била визија и сан Давида Стерна. Давно се побринуо да НБА расте на међународном нивоу. Почевши од "Дрим тима" 1992. године у Барселони. Тада је било много деце која су сањала да буду као они. Био сам један од њих. Такође, Пау (Гасол), Дирк (Новицки), сви смо имали исти сан када смо били деца. Сада је то глобална лига, таленат долази из свих крајева света. Више ме не чуди што постоје сјајни играчи који доминирају у НБА као што су Јокић, Дончић или Јанис. Представљају нову генерацију која игра веома добро", нагласио је Паркер.

Некадашњи кошаркашки ас је најдужи период у каријери провео у Сан Антонио спарсима са којима је четири пута освојио титулу првака НБА лиге. Наступао је и у Паризу, Асвелу и Шарлоту.

Тренутно за Спарсе наступа његов сународник Виктор Вембањама о коме је говорио похвално.

"Већ дуги низ година имамо таленте који долазе из Француске. Начин на који се игра у нашој лиги омогућава играчима да се добро прилагоде америчкој. НБА скаути воле да долазе у Француску у потрази за талентима. Дуго смо представљали нашу земљу у НБА лигил, а сада је наш највећи експонент је Вембањама. Мислим да Спарси имају светлу будућност, са сјајним младим играчима. Виктор Вембањама игра веома добро, али ће тиму бити потребно време да поново постане кандидат за титулу", истакао је Паркер.

Француз је 2019. окончао професионалну каријеру, а након тога посветио се руковођењу Асвелом, чији је већински власник од 2014. године.

"Имао сам сјајну, дугу каријеру. Добио сам све што сам желео, освојио сам неколико шампионата. Заиста ми не недостаје кошарка, волим свој нови посао. Радим много ствари", рекао је Тони Паркер.

уторак, 16. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару