Читај ми!

И без Адетокомба Милвоки прејак за Рајаковићев Торонто

Кошаркаши Милвокија убедљиво су надиграли Торонто са 128:112 на гостовању иако у тиму због повреде није било Јаниса Адетокомба. На гостовању је славио и Бостон над Филаделфијом са 117:107 у дербију Истока, а на свом терену је славио тим Финикса против Минесоте са 133:115 и прекинуо победнични низ гостију.

Тим српског тренера Дарка Рајаковића није испео да пружи адекватан отпор Милвокију иако су на гостовање дошли знатно ослабљени јер у саставу нису имали Јаниса Адетокунба који је због повреде листа пропустио прву утакмицу у сезони.

Улогу вође тима маестрално је преузео Демијан Лилард са 37 поена, док му је највећу подршку пружио Малик Бизли и постигао седам поена мање.

У тиму српског стратега Дарка Рајаковића најефикаснији је био Скот Барнс са 29 поена, али је изостала подршка његових саиграча, па је Поетл завршио утакмицу са 13 поена, док су по 11 уписали Ачиува, Дик и Сиакам.

Већ од самог старта меча гости су преузели иницијативу, направили двоцифрену предност и потом готово рутински водили меч ка седмој победи у сезони.

Торонту је ово шести пораз, а у наредна три дана очекују их још два меча пред домаћом публиком са Бостоном и Детроитом. Са друге стране, Милвокију следи гостовање Шарлоту.

На гостујучем терену славио је и Бостон над Филаделфијом са 117:107 у дербију Истока највише захваљујући Тејтуму и Вајту, који су постигли 29 и 27 поена, док је на другој страни Ембид остао на 20 поена.

Захваљујучи овој победи Бостон је сада једини тим који уз Денвер има само два пораза у сезони.

Тим Финикса нанео је први пораз Минесоти са 133:115 после седам везаних славља.

Предводили су их Девон Букер и Кевин Дурент са по 31 постигнутим поеном, а у редовима гостију Таунс је био најефикаснији са 25поена.

Санси су на свом терену успели да зауставе ривала у наллету сломивши му отпор у другој четвртини у којој су се одвојили на плус 22, те су у наредне две четвртине одржавали разлику која је варирала између 28 и коначних 18 поена.

Тим Њујорка је славио на гостовању надигравши Атланту са 116:113 у врло неизвесној завршници иако је српски репрезентативац Богдан Богдановић одиграо најбољу утакмицу у сезони и био најефикаснији у свом тиму са 28 постигнутих поена.

Кошаркаши Сакрамента славили су у гостима над Лејкерсима са 125:110 и уписали четврти тријумф у низу.

Тим су предводили Домантас Сабонис са 29 поена и 16 скокова,  и двојац Деарон Фокс и Кевин Хертер са по 28 поена.

На другој страни најефикаснији је био Леброн Џејм са троструким двоцифреним учинком од 28 поена уз 10 скокова и 11 асистенција, а пратио га је Расел са истим бројем поена али је то било недовољо да избегну пораз.

У победничком тиму је дебитовао и Филип Петрушев али је у игри провео само последњиг 11 секунди меча гледајући како Макс Кристи води лопту до истека преосталог времена.

Резултати НБА утакмица:

Вашингтон - Далас 117:130

Атланта - Њујорк 114:116

Филаделфија - Бостон 107:117

Торонто - Милвоки 112:128

Чикаго - Орландо 94:96

Финикс - Минесота 133:115

ЛА Лејкерс - Сакраменто 110:125

Портланд - Кливленд 95:109

понедељак, 08. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару