Читај ми!

Шпански медији: Дубаи у Евролиги и АБА, Пешић тренер, укључен и Ђорђе Ђоковић

Евролига жели да одмах одобри укључивање два нова тима, кошаркашки клуб Париз и нове франшизе која ће се појавити ниоткуда са седиштем у Дубаију, пише шпански портал "Енсестандо".

О учешћу и преговорима Евролиге са Дубаијем о могућем учешћу тима из УАЕ, као и организацији фајнал-форова у замену за финансијску подршку се одавно зна и преговара. Шпански портал "Енсестандо" је додао неке нове информације.

Намера Евролиге је да се укључе метрополе попут Париза и Лондона у тржиште, као и Дубаи. Лонсон лајонси и КК Париз су тренутно у Еврокупу, а буџет Париза већ премашује 9 милиона евра, дупло више него пре две године, а са новим инвеститорима и учешћем у Евролиги "скочиће у небо", пише шпански портал.

Лондон ће бити следећи циљ за неколико година након што се консолидују друга тржишта попут Минхена и Берлина и други француски тим као што је Асвел на челу са Тонијем Паркером са буџетом од 15 милиона евра и изграђеном новом халом од 11.000 места.

Четири европска тима који су консултовани признају да се присуство Дубаија узима здраво за готово упркос сумњама које изазива. По удаљености, осам сати лета од Мадрида или Каунаса, скоро седам од Берлина. Односно, компликовано путовање за многе екипе осим из Атине, Београда или Истанбула, који су удаљени око пет сати.

Али наравно, власници тима из Дубаија, како се процењује, плаћаће 50 милиона евра годишње између директних прилога и спонзора. Заузврат, Дубаи би био домаћин фајнал-фора у наредним годинама, а његово присуство у Евролиги је загарантовано дугим уговором.

Две занимљиве информације је портал "Енсестандо" изнео у тексту. Прва је предлог Евролиге да тим Дубаија уђе у Јадранску лигу, који би заузврат добио значајан новац за њихово гостовање, јер ће им у супротном тешко бити одобрен улазак. Ово би била екипа са два такмичења.

Друго, тренер којег је Дубаи изабрао је селектор Србије Светислав Пешић, сазнаје "Енсестандо"  Мора се узети у обзир да је утицајна личност на спортском пољу у Дубаију Дејан Камањашевић, који је радио као Пешићев помоћник у Ђирони и неколико година касније у Басконији.

Српске везе Дубаија су јасне, а Пешић би био још један члан, јер је Ђорђе Ђоковић, млађи брат Новака Ђоковића, тај који промовише стварање ове франшизе у граду у Персијском заливу, што ће обезбедити кључни новац за умножавање прихода који остварује Евролига и расподелу која потом стиже до клубова.

Са Паризом и Дубаијем онда морамо да се одлучи да ли је лига од 20 клубова, да ли остане на 18 тимова, што би сигурно штетило Валенсији. Можда две групе по 10 тимова, нешто што многи учесници не желе.

уторак, 02. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару