Читај ми!

"Орлови" играју четвртфинале Мундобаскета, на путу до борби за медаље стоји Литванија (РТС 1, 10.45)

Кошаркаши Србије играју против Литваније у Манили четвртфинални меч на Мундобаскету. "Орлови" су се пласирали међу осам најбољих селекција на турниру, а уколико желе у борбу за медаље, мораће да победе изузетно неугодног ривала. Директан пренос меча је на Првом програму РТС-а, док кретање резултата и ток утакмице можете пратити на нашем порталу.

Србија је остварила прве циљеве на Мундобаскету – пласирала се међу осам најбољих екипа на такмичењу и избегла селекцију САД у борби за полуфинале.

Ипак, противник екипи Светислава Пешића је неугодна селекција Литваније, која је изненадила Американце у последњем колу групне фазе и тако заказала дуел са "орловима".

Литванија је против НБА звезда одиграла одличан меч, у првом полувремену беспрекорно шутирала за три поена, док је у финишу успела да преживи јак налет Американаца и дође до пете победе на турниру, без изгубљеног меча.

Србија је четвртфинале букирала убедљивим тријумфом над Доминиканском Републиком и тако заборавила пораз од Италије, који је могао скупо да нас кошта.

Дуел са Литванцима има и додатни значај - уколико се пласира у полуфинале, Србија има велике шансе да буде једна од три европске селекције са Мундобаскета које ће обезбедити визу за Олимпијске игре у Паризу наредне године.

Србија и Литванија имају дугу традицију играња међусобних дуела – још од антологијске борбе за злато на Евробаскету 1995. године, па све до полуфинала Европског првенства 2015. године.

Првопоменути дуел добила је тадашња Југославија, на крилима Александра Ђорђевића, који је убацио 41 поен уз 9 убачених тројки, док је последњи сусрет две селекције припао Литванцима 99:88.

Јасно је да Србију у четвртфиналу Мундобаскета очекује тежак задатак, али тако је увек у завршницама великих такмичења.

Управо је четвртфинални дуел најважнији меч на шампионату, јер одваја врхунске екипе које ће се борити за медаље, од одличних екипа којима нешто недостаје да приђу врху.

Србији у Манили недостаје много тога – од великог броја играча који се нису ставили на располагање селектору Пешићу, до Борише Симанића, коме је одстрањен бубрег после ударца добијеног на утакмици са Јужним Суданом.

Али, "орловима" сигурно не недостаје мотива и кошаркашког умећа да докажу и себи и другима да својим квалитетом заслужују место у врху светске кошарке.

А дуел са Литванијом само је прва степеница на том путу.

Утакмица се игра у уторак од 10.45 уз директан пренос на Првом програму РТС-а, док кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу.

понедељак, 08. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару