Читај ми!

Пешић: Не постоји перфектна екипа, открићемо слабости Литваније и напасти их

Против екипе каква је била Доминиканска Република добра одбрана и просечни напад довољни су за победу. Против Литваније су потребни изванредна одбрана и изванредан напад, изјавио је у Манили селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић уочи четвртфиналне утакмице Светског првенства.

Кошаркаши Србије ће у уторак од 10.45 часова играти са Литванијом у четвртфиналу Мундобаскета.

"Орлови" су до четвртфинала Светског првенства стигли после тријумфа над Доминиканском Републиком и освојеног другог места у Групи И.

"Јуче смо имали утакмицу у којој су момци играли сјајно, показали су тимску игру и хемију. Ако кажемо да је било 30 асистенција, онда то треба да се нагласи. То је кошарка коју ми желимо да играмо. Сада против Литваније то неће бити довољно, мораће да се игра у одбрани и нападу и да се нађе баланс. Играћемо против екипе која физички игра јаку одбрану. Против екипе каква је била наш противник јуче, довољно је са добром одбраном и просечним нападом да се победи утакмица. Против Литваније је потребно да буде изванредна одбрана и изванредан напад. Морамо да одиграмо једну од наших најбољих утакмица да бисмо их победили", рекао је Пешић на конференцији за медије.

Литванија је у последњем колу друге фазе такмичења на Светском првенству победила САД са110:104.

"То шта су они урадили против Америке, то за нас није битно. Ми смо гледали неке друге утакмице, са европским противницима. Тај меч са Американцима је показао да су Литванци чврст тим, који је добио до сада све утакмице и на крају крајева су показали сјајну кошарку. Биће то изузетно захтевна и изазовна утакмица за нас. Сутра играмо четири утакмице, после сваких 10 минута почеће нов меч", истакао је селектор Србије.

Пешић је истакао да перфектан тим не постоји, и да свако има своје слабости.

"Наравно да и ми имамо наших предности. Способност једне добре екипе је у томе да сакрије недостатке, а да истакне предности. То ћемо пробати да урадимо. И они имају своје слабости као и свака екипа, јер не постоји перфектна екипа. Зато сада треба открити њихове слабости и напасти их. Треба се оријентисати на њихове кључне играче", закључио је селектор Србије.

Србија и Литванија су последњи пут на Светском првенству играли 2010. године, у борби за треће место славио је противник – 99:88.

четвртак, 04. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару