Читај ми!

Пешић: Против Доминикане ћемо ући као да је финале првенства света

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић истакао је на конференцији за медије након пораза од Италије да је утакмица била захтевна, али да ће у наредни меч против Доминиканске Републике "орлови" ући као да је финале првенства света.

Репрезентација Србије поражена је од Италије 78:76 у првом мечу друге фазе Светског првенства у кошарци.

Селектор Србије констатовао је да је утакмица против Италије била веома захтевна, а затим се осврнуо на наредни меч на Мундобаскету. 

"Тешка утакмица против одличне Италије, нисмо контролисали нашу игру. Поготово када смо имали добар резултат и када смо били у правом ритму. Морамо да победимо следећу утакмицу против Доминиканске Републике, имамо довољно времена, за два дана. Имамо времена да се опоравимо и физички и ментално, и мораћемо да анализирамо шта треба да поправимо и да дамо све од себе против Доминикане", рекао је Пешић после меча.

Селектор је нагласио да пораз од два поена разлике није страшан, као и то да Србија сама одлучује о сопственом учинку у наредном периоду.

"Била је важна утакмица за нас, да сами одлучујемо нашу судбину на Светском првенству. Изгубили смо тесно, са два разлике, то није тако страшно, али штета је што нисмо искористили тренутак да завршимо утакмицу у нашу корист. Немамо много времена за анализе... Тешко је играти против Италије, због брзине, искуства и многих других фактора, што су на крају и показали. Ми морамо да добијемо и другу утакмицу без обзира на исход ове, и та нам решава судбина на Мундобаскету", нагласио је селектор Србије.

Пешић је навео да тим има довољно времена да се припреми за следећи меч против Доминиканске Републике који је на програму у недељу, 3. септембра.

"Имамо времена за ту следећу утакмицу, до ове нисмо имали ни 24 сата од претходне, да се и ментално и физички опоравимо. Треба да нам се врате до краја момци који су имали одређене проблеме, и да уђемо у меч са Доминиканом као да нам је финале првенства света", додао је Пешић.

Селектор је рекао да се нада да ударац који је Никола Јовић добио у једном тренутку утакмице против Италије није опасан.

"Тело је загрејано, ради се мишићима, ти неки ударци могу да се истрпе, биће под терапијама колико је потребно. Надамо се да ништа није опасно. Добио је баш јак ударац, то неке искусне екипе знају да искористе, намазане су разним бојама... Не кажем да треба ми да ударамо, већ кад имамо позитиван резултат да знамо то да искористимо. Проблеми са фауловима Милутинова и Стефана Јовића су нас такође мало пореметили", рекао је Пешић.

На новинарку констатацију да је Богдан Богдановић након меча преузео кривицу на себе због пораза од Италије, Пешић је истакао да је капитен тима емотиван и да осећа велику одговорност.

"Шта могу да кажем ако нисам то чуо... Знате да је Богдан емотиван и да осећа велику одговорност, не само што је капитен, него што је и наш најбољи играч. Сигурно да је желео најбоље. Он је искусан, научиће из ове утакмице како да решава ситуације на терену на неки други начин. Мора да заборави ову и да се окрене следећој утакмици, треба нам, ово је готово", закључио је селектор Србије Светислав Пешић.

недеља, 07. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару