Читај ми!

Пешић: Напредујемо како мечеви пролазе, задовољан сам игром у првој фази СП

Ово је врло важна утакмица за нас. Сви мечеви су битни, јер је ово Светско првенство. Важно је видету да кроз утакмице наш тим напредује, изјавио је данас селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић после победе његовог тима над Јужним Суданом резултатом 115:83 у мечу последњег кола групе Б на Светском првенству у Манили.

Србија је водила од почетка утакмице, а предност "орлова" је расла из минута у минут. Србија је на крају славила са 115:83.

"Играчи су преузели одговорност, били су свесни да играју против једне атлетске екипе која не респектује никога, видели сте одакле су узимали и погађали шутеве" започео је Пешић и додао:

"Сјајан приступ нашег тима од првог до последњег минута. Велика концентрација у нападу. Одиграли смо једну добру утакмицу против тима који је атлетски сјајан. Ово је врло важна утакмица за нас. Сви мечеви су битни јер је ово Светско првенство. Важно је видету да кроз утакмице наш тим напредује", рекао је Пешић на конференцији за медије и додао да су његови играчи испунили све задатке које су добили уочи сусрета.

"Ми имамо увек план за меч. Постављамо задатке како у одбрани тако и у нападу и покушавамо да се држимо тога. Не распоређујем минуте, гледамо колико можемо да испратимо сви заједно. Не иде то увек како смо замислили јер имамо противника који се такође припрема. За нас је важно да имамо план", додао је селектор Србије.

Српски кошаркаш Никола Јовић је проглашен за играча утакмице. Селектор Србије је казао новинарима шта је рекао Јовићу уочи меча са Јужним Суданом.

"Ако си сам шутни, то сам му рекао. Он је веома талентован играч. Такође, веома је важан нашем тиму и екипа њему верује", рекао је селектор Србије и додао да је задовољан првом фазом Мундобаскета.

"Задовољан сам игром у првој фази. Данас је одбрана један на један била изванредна. Играчи су преузели одговорност и били су свесни да играју против једне сјајне атлетске екипе. Захваљујући том индивидуалном приступу у један на један одбрани, добили смо тимску одбрану. Све почиње од одбране на плејмејкеру и све се завршава у одбрани на центру", закључио је Пешић.

Србија ће први меч друге фазе СП одиграти у петак против Италије.

"Орлови" ће се потом у недељу састати са селекцијом Доминиканске Републике.

 

недеља, 07. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару