Читај ми!

Пешић и Богдановић: Спремни смо и једва чекамо првенство

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић и капитен Богдан Богдановић одржали су у Манили конференцију за медије у којој су изјавили да су "орлови" спремни и да једва чекају почетак такмичења.

Србија први меч на Мундобаскету игра у суботу 26. августа од 14 часова против селекције Кине.

"Узбуђен сам што сам овде, тешке су припреме, али срећни смо што смо ту и не можемо дочекати старт такмичења. Знамо шта треба да радимо. Срећан сам што смо ту и спремни смо", рекао је капитен селекције Богдан Богдановић. 

Он је упоредио улоге у Атланти и у националном тиму.

"Мислим да играм на исти начин, само са више минута на терену, улога је слична. И у Атланти ме играчи траеж, само су другачија и правила игре. Овом тиму доносим искуство, велика је ово прилика, ту је притисак, али не би требало да утиче на игру. Чекају нас три екипе за које се спремамо озбиљно, имају лепу прилику да се представе свету и представљају своју државу. Али ми и смо ту, зато се радујемо овом изазову", закључио је Богдановић и отишао да се спрема за тренинг.

Након њега Светислав Пешић се укључио у конференцију и похвалио организацију.

"Срећни смо што смо овде, све је савршено, од хотела до хале, људи су пријатељски расположени и помажу нам, срећни смо и сада је време да мислимо о мечевима. Сви смо узбуђени, тренирамо много. Нема много времена, није га било ни у Србији  и Београду, али сад је време за Светско првенство", рекао је Светислав Пешић. 

Селектор Србије говорио је о првом дуелу против селекције Кине.

"Прва утакмица је увек најважнија, за оба тима, играли смо пријатељски меч пре неколико дана. Знамо да нас чека добра и добро организована екипа. Увек су велика очекивања од Србије на турниру, прво је важно да направимо добар резултат у групи, потом иде друга фаза и ту се ништа не мења у приступу", рекао је селектор Србије. 

Изјавио је да је циљ репрезентације пласман на Олимпијске игре, а потом је говорио и о припремама и изазовима са којима се сусрео.


"Знате како, никад довољно времена. О проблему увек може да се прича, али треба узети као изазов, а када све претворимо у изазов ствара се мотивација. То вуче напред, сви смо разумели да сваки дан треба да буде искоришћен на најбољи могући начин. Припреме су прошле без превеликих повреда, дешавали су се пехови којих ми је много жао. Али то је сада већ далека прошлост. Сви смо као запете пушке и једва чекамо да почне првенство" закључио је селектор Србије. 

недеља, 07. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару