Читај ми!

Денвер добија противника - Бостон за антологијски преокрет, Мајами за историјски подухват

Седма утакмица финала Истока између Бостон селтикса и Мајами хита игра се у ноћи између понедељка и уторка од 2:30 часова после поноћи по нашем времену.

Плеј-оф серија финала Истока понудила нам је максималну драму коју НБА може да осмисли. Реприза из "бабла" 2020. године. 

Аутсајдер Мајами има бајковит пут, чији се крај још не назире и пласман у финале био би "шлаг на торти". После плеј-ин турнира су се пласирали као осми у доигравање и већ у првој серији причинили нестваран резултат, избацивши Милвоки баксе са Јанисом Адетокумбом. Џими Батлер је забележио "евергрин" партију са 56 поена у четвртом мечу, надовезавши се са 42 у следећем. Адетокумбо јесте био повређен на две утакмице, али су Бакси и поред његовог изостанка важили за фаворите.

Њујорк никси су били ривал у наредној рунди, изузетно мотивисани да први пут од 1999. године дођу до финала конференције, уз крцат "Медисон сквер гарден". Хит је славио са 4-2. 

Селтикси су имали другачији пут. Важили су уз Милвоки за главне фаворите за титулу због снаге свог састава, талента и амбиције да "доврше посао" после пораза од Голден стејта у прошлогодишњем финалу. Са друге позиције су ушли у плеј-оф.

Оправдали су улогу фаворита против Атланта хокса. Уследио је дуел са Филаделфија севентисиксерсима и МВП-а Џоела Ембида. Допуштали су да им Џејмс Харден у првом сусрету у Бостону убаци 45 поена и Сиксерси без повређеног Ембида одузму предност домаћег терена. Победом у шестом мечу у гостима су изборили седму утакмицу на свом паркету. Тада је Џејсон Тејтум заблистао са 51 поеном, рекордом НБА "мајсторица".

Дођосмо до финала конференције. Мајами је показао своју жељу, борбу и срце са три победе, од чега две у Бостону. Селтикси су узвратили својим квалитетом, уз срећу код победничког коша Дерика Вајта у последњој секунди шестог меча. Хит је био на 0,2 секунди до финала.

Уколико Селтикси славе, биће то први од оснивања НБА лиге да неки тим преокрене заостатак од три меча. Мајами би у случају тријумфа био тек други осмопласирани тим у последњој серији за НБА прстен.

Оно што је сигурно, Денвер нагетси и њихов лидер Никола Јокић помно ће пратити и скенирати свог будућег ривала.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво