Читај ми!

Денвер наставља доминацију, а Јокић сјајну игру

Тим Денвера је наставио победничку серију надигравши Финикс са 97:87 и у другом мечу полуфинала Запада на свом терену, а до победе их је предводио Никола Јокић, који је опет остварио двоструки двоцифрен учинак. У врло равноправном дуелу до кључне предности за другу победу у серији дошли су у финалној четвртини меча.

Српски центар Никола Јокић је наставио серију сјајних игара и свој тим предводио као најефикаснији играч меча убацивши чак 39 поена уз 16 скокова и пет асистенција.

Финикс је на гостовању одлично ушао у меч и чак повео у првој четвртини, а потом и у врло равноправном дуелу успео да одржи резултатску клацкалицу све до последње четвртине.

У завршници Денвер успева да преузме иницијативу и дође до двоцифрене предности којом су практично и обезбедили победу.

У том делу меча уз Јокића највише се истакао Кентавијус Колдвел Поуп, који је погодио три тројке за кључну предност тима Мајкла Мелоуна.

Поуп је меч завршио са 14 поена уз пет скокова и две асистенције, а Гордон је додао 16 поена уз по један скок и асистенцију.

На другој страни Финиксу није била од велике помоћи ни ефикасна игра Букера и Дурабта, који су меч завршили са 35 односно 24 постигнута поена.

Иако Денвер није био убедљив као у првом мечу када су декласирали Финикс са 125:107, тим Николе Јокића сада води у полуфиналу Запада са 2:0 у победама.

У првој синоћној утакмици Филаделфија је надиграла Бостон са 119:115 на гостовању иако у својим редовима није имала Џоела Ембида, али је улогу вође тима преузео Џејмс Харден, који је тројком у финишу донео победу свом тиму.

Убацио је чак 45 поена Бостону на старту полуфиналне серије, а посебно је био ефикасан у погађању тројки, којих је убацио чак седам.

Бостону од помоћи није била ни одлична игра Џејсона Тејтума, који је убацио 39 поена, Џејлена Брауна са 23 и Малкома Брогдона са 20 поена.

Филаделфија је тако дошла до вођства после првог меча на старту полуфиналне серије Источне конференције.

Синоћне НБА утакмице:

Бостон – Филаделфија 115:119 /1:0 у серији/

Денвер – Финикс 97:87 /2:0 у серији/

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво