Црвена звезда поднела кривичну пријаву против Матијаса Лесора

Кошаркашки клуб Црвена звезда саопштио је да је данас званично поднео кривичну пријаву против играча Партизана Матијаса Лесора због насилничког понашања и ударања центра црвено-белих Филипа Петрушева.

Партизан је пре три дана победио Црвену звезду 92:81 у дерби мечу 21. кола АБА лиге, а по завршетку меча Лесор је ударио Петрушева.

Уследила су потом саопштења два клуба, а Петрушев је у четвртак дао изјаву у полицији.

"О наредним корацима детаљно ћемо обавештавати јавност јер желимо да и она види да као клуб чинимо све што је у нашој моћи да ограничимо утицај оних који мисле да могу да раде шта хоће. Међу њих спада и француски држављанин на привременом раду у Србији. Као клуб који је претходних дана поставио конкретна питања и обраћао се чињеницама на сва дешавања и аномалије које можемо да препознамо, а која воде ка потпуној нерегуларости АБА лиге, нисмо очекивали ништа друго до напада и немуштих одговора, за наш спорт потпуно неважних ликова. Одговоре на сва директно постављена питања као и обично - нисмо добили", наводе из Црвене звезде.

Из Црвене звезде подсећају су друштвено одговоран клуб, који уредно измирује обавезе према земљи коју представља.

"Црвена звезда ће на таблоидно обраћање неуке и необразоване особе (у наставку обраћања НН лице), чија је једина заоставштина у спорту гашење једног од најстаријих фудбалских клубова у Србији (Борац из Чачка), један освојен Куп (освојен под сумњивим околностима) као и рекреативно бављење фудбалом (отуда ваљда и термин рекреативно), одговорити са неколико чињеница и питања, на које својеврсни 'уметник за обраду неплеменитих метала' треба да да одговор јавности, која је, укључујући и велики број присталица клуба који представља (и врло често срамоти својим јавним иступима) већ препознала о каквој особи се ради", истиче се у саопштењу Црвене звезде.

Црвена звезда, између осталог, поставља питање када ће Партизан да плати порез Републици Србији, који како тврде црвено-бели, са данашњим даном износи 853.944.964,81 динара - односно 7.279.505,54 евра.

"Црвена звезда тренутно најтрофејнији клуб на овим просторима чине: председник, председништво, менаджмент, УО, Скупштина у којој су многи грађани, бивши играчи, спортисти и људи од угледа са регуларно завршеним факултетима и стеченим дипломама, бројни запослени у клубу... и милиони навијача. НН Лице би требало да зна да се не обраћа једном човеку, већ једном великом клубу и то би требало да чини са мало више поштовања и бираним речима - уз наше разумевање да су фонд речи његовог медијског саветника и њега лично мало сиромашнији", додаје се у саопштењу Црвене звезде.

Црвена звезда наводи да је од оснивања Евролиге 2000. године остварила 100 победа и имала 144 пораза у овом такмичењу.

"Црвено-бели" су одиграли највећи број утакмица у Евролиги од свих клубова АБА лиге. Из Црвене су подсетили на рекордну посету на утакмицама Евролиге и Еврокупа у београдској Арени када су 2014. године у реваншу четвртфинала Еврокупа проти Будивељника имали 24.232 навијача.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво