Још један неуспех

И финансијски фијаско, тако је први човек Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић прокоментарисао наступ "орлова" на Мундијалу у Јужној Африци. Финансијски фијаско ће довести до "кресања" плате и селектору Радомиру Антићу. Убидуће храбрије и са више нападача.

"Доживели смо још један неуспех, а за њега није било разлога. Имали смо све услове. Никада фудбалска организација није тако озбиљно пришла такмичењу као овом. Имали смо квалитет, а нисмо успели, захваљујући томе што смо наивно изгубили две утакмице", рекао је Караџић.

"Остварили смо историјски успех победом против Немачке, али можда би било боље да смо играли нерешено. Онда бисмо храбрије и амбициозније ушли у меч против Аустралије и можда бисмо победили".

"И даље верујем да наш пројекат са Антићем у даљем развоју нашег фудбала није под знаком питања, али нећемо лакомислено прећи преко овог Светског првенства. Тражићемо од стручних људи, тренерске организације и селектора одговор на питање зашто нисмо успели. Заједно смо поделили многе радости за ове две године. Нема разлога да не поделимо и овај пораз. Нема колективне одговорности. Прихватам и свој део. Треба поштено да се изведе колика је чија одговорност, да што пре донесемо закључке и окренемо се новим задацима".

"Нови уговор са Антићем је ступио на снагу, али с обзиром да смо доживели финансијски фијаско, мораћемо да режемо све трошкове. Наравно да ћемо сагледати и питање трошкова струке. Отворено ћемо разговарати. Уговор са селектором пројектован је на бази процењених успеха на Светском првенству и прихода који би тако дошли. То се није десило".

"Тражили смо три бода против Аустралије са једним шпицем. Биће много полемике око система који смо раније гајили и који нам је донео успехе. То је питање за струку. Требало је да будемо агреисвнији, храбрији, са више нападача. Да ли бисмо тако победили, то је ипак хипотетичко питање".

ФСС осам милиона долара за пласман на Светско првенство.

"Играчима је припало 40 одсто бруто зараде од пласмана. Награде за касније биле би по 50 одсто. Разговарали смо са капитеном и његовим замеником после утакмице са Немачком и договорено је да им дамо још по 400.000 долара за пласман у четвртфинале и 800.000 за полуфинале".

"Жао ми је што нисмо успели. Жао ми је, пре свега, играча, јер имају квалитет и потенцијал. Могли су да постану славни. Пут нам је био отворен, јер бисмо наишли на противнике који нису бољи од нас - САД, па Уругвај или Кореју".

"Тројица потпредседника, генерални секретар и ја смо све време били уз играче. Ниједан инцидент било које врсте нисмо приметили. Неке изјаве депласиране су од стране неких људи. Могуће је да ми ту информацију немамо. Атмосфера је била на најозбиљнијем могућем нивоу. Што се тиче организације свега што се дешавало у кампу, заслужује високу оцену".

"Први пут откако сам у фудбалу, а дуго сам ту, пет-шест играча тражило је да попричамо, непосредно пред повратак у Србију. Надам се да желе да причамо о њиховим плановима. Свакако ћемо разговарати. Највећа сатисфакција за све што радим у фудбалу је изјава капитена Дејана Станковића који ми је рекао: 'Жао ми је због свих нас, а због вас највише, јер видимо колико се трудите и колико радите'. Захвалан сам капитену, али нико, па ни ја, није изнад организације. Морамо да учинимо све да не користимо тешке речи тамо где нису потребне, јер и даље треба да живимо заједно".

"На прагу су квалификације за Европско првенство. Све негативне поуке морамо извући. Ове ране са Мундијала могу бити залечене једино леком који се зове пласман на Европско првенство".

"Мислим да ће наши навијачи и даље подржавати репрезентацију, да ће опет гледати добар фудбал и да ће пут који смо трасирали пре две године бити настављен. Потребна је и самокритика, блажена за нове резултате".

"Фијаско смо доживели у Немачкој, као и у Белгији и Холандији. Чини ми се да у такмичења улазимо са дозом бојажљивости. Морамо да видимо зашто. Овде нисмо доживели бламажу, али јесмо велики неуспех, много већи него што се сада чини".

Број коментара 113

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара