Могли смо више

Селектор фудбалске репрезентације Радомир Антић рекао је да ће Јужну Африку напустити тужан због осећаја да је Србија на Светском првенству могла да оствари много више од једне победе и испадања у групној фази такмичења.

"Свесни смо чињенице да смо пропустили велику шансу, када погледамо какав нам је даљи распоред био, жал је још већи. Могли смо више", рекао је Антић српским новинарима.

"Показали смо квалитет, показали смо ауторитет, нисмо били инфериорни у односу на противнике... Сви смо разочарани, није само народ у земљи. И други играју фудбал. Ми, Срби, понекад потцењујемо противнике. А ми смо оставили солидан утисак, победили Немачку, мало нам је недостајало у последњем мечу", додао је.

Србију је са Мундијала елиминисао пораз од Аустралије од 1:2.

"Играли смо добру утакмицу. Никад више пасова, никад више нисмо претрчали. Заслужили смо пролаз даље... Али, Аустралија је постигла врхунске голове. Фудбал је садржајна игра. Када промашиш оно што смо ми промашили, увек улазиш у дилему. Тако се развијала утакмица. Наши промашаји су њих држали у игри, а ми смо долазили до полудепресије", рекао је Антић.

"Морате да разумете да је та утакмица била једно финале. Одлучивала је о пласману у осмину финала Светског првенства. Наша реакција после примљеног гола је била људска. Али ниједног тренутка није понестало жеље да дођемо до преокрета. Ниједног. Момци су учинили све што су могли", казао је.

Селектор није желео да одговори на питање шта Србији недостаје да би била врхунска екипа. Рекао је да се бави само оним што има. Није се сложио са оценом да је тим физички био недовољно спреман.

"Били смо више него спремни. Темпирали смо форму да будемо најбољи када је најважније. Трчали смо", навео је Антић.

Он је изјавио и да ће са Мундијала отићи јачи за ново искуство.

"Мундијал је за мене нови доживљај. Урадио сам све што сам мислио да треба и по том питању сам миран. Показали смо квалитет, али фудбал је био неправедан према нама. Сада само хоћу да се одморим. Има времена за нове планове. Треба да окренемо лист, извучемо поуке и кренемо напред", истакао је Антић и најавио да ће у понедељак одржати конференцију за новинаре на којој ће детаљније анализирати наступ Србије у Јужној Африци.

Разговор са новинарима обавио је тек на инсистирање представника медија. Прву молбу за разговор одбио је, рекавши:

"Немам шта да кажем, причао сам јуче, ту су вам играчи, па нека говоре". На опаску новинара да је он, ипак, селектор, Антић је рекао: "Да, ја сам селектор."

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара