Звезда неумољива у Суботици против Спартака

Фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали екипу Спартака у Суботици резултатом 5:1 у 13. колу Суперлиге Србије.

Звезда у досадашњим мечевима није имала потешкоћа са ривалима у Суперлиги. Црвено-бели су рутински уписали убедљив тријумф и против Спартака у Суботици.

У већем делу меча играло се испред гола домаћег тима. Звезда је на старту меча наметнула ритам, а играчи Спартака парирали су до 18. минута. 

Звезда је повела преко Силаса, после корнера, Раде Крунић је главом пребацио лопту на другу стативу, а лоше постављање дефанзиваца домаћих, омогућило је Силасу остане сам и несметано лопту смести у мрежу.

Спартак је после првог примљеног гола покушао у неколико наврата преко контранапада да дође до поготка, али није у томе успео. Звезда је преко Милана Родића дуплирала вођство у 41. минуту игре.

Лука Илић је упутио центаршут из слободног ударца, а леви бек црвено-белих је добрим скоком и ударцем главом матирао Марина Дулића. Потом, до краја првог дела меча, није било вежих узбуђења.

У наставку меча, Звезда је стигла и до трећег гола после пенала. Гејлор Канга је у 50. минуту упутио центаршут са десне стране у средиште шеснаестерца, а у дуелу између Шерифа Ендиаја и Немање Ћаласана лопта је ударила у руку дефанзивца Спартака и судија је одмах показао на белу тачку. Ендиај је самоуверено извео пенал и донео Звезди 3:0.

Спартак је смањио предност гостију у 58. минуту после сјајне транзиционе игре. У једном од неуспелих напада Звезде, домаћи играчи су се одлично кретали и све то пратили прецизним додавањима. Андреј Тодороски чим је ушао у шеснаестерац упутио је ударац ка голу Марка Илића који се изузетно лоше снашао, те је лопта дошла до Луке Бијеловића који ју је спровео у мрежу.

Налет Спартака је недуго потом заустављен. Звезда је преко Силаса у 61. минуту решила питање победника у Суботици. Крилни играч црвено-белих је направио соло продор и потом упутио додавање до Милсона који је лагано постигао погодак.

Ипак, Звезда није стала с нападима, упркос великој предности. Акцију код петог гола тима из Београда покренуо је Немања Радоњић када је упутио центаршут са десне стране, а Александар Катаи је послао лопту право у гол ривала, која се притом одбила од пречке и прешла гол линију.

Звезда је уписала 17. узастопни тријумф у међособним дуелима против Спартака. Навијачи Звезде су на овом мечу одали почаст Томиславу Милићевићу с његовим именом и презименом на транспаренту, те годином рођења и смрти.

Звезда ће у наредном колу играти против Војводине у Београду, а Спартак ће гостовати у Лучанима код екипе Младости.

Распоред утакмица 13. кола Суперлиге:

Петак:
ИМТ - Текстилац 3:0
Раднички 1923 - Јединство 4:0

Субота:
Партизан - Чукарички 3:1
Спартак - Црвена звезда 1:5
Железничар - Нови Пазар 0:1
Војводина - ОФК Београд 2:1

Недеља:
Напредак - ТСЦ 19.00
Раднички Ниш - Младост 20.00

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи