Читај ми!

Саво Милошевић: Екипа је под огромним психолошким притиском

Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић истакао је уочи дуела са Текстилцем у 11. колу Суперлиге Србије да је екипа под великим психолошким притиском.

Партизан ће сутра дочекати Текстилац из Оџака у 11. колу Суперлиге од 18.30 часова.

"Екипа је под огромним психолошким притиском, и тај притисак јесте нешто што је камен спотицања и посебна тежина која се рефлектује на терену. По мени постоји један начин на који се излази из кризе. Да се сви ми у клубу жртвујемо и уз добре резултате изађемо из кризе. Добри резултати су најбољи лек за овакве ситуације. Потребна је посебна жртва, то је једини рецепт", рекао је Милошевић на конференцији за медије.

Саво Милошевић је крајем септембра промовисан у Хумској као нови тренер тима, а на том месту заменио је Александра Станојевића.

"Не знам ниједну екипу која је у таквим ситуацијама играла спектакуларно и лепо. Добра ствар је да екипа физички делује добро. Обим трке и интензитети су били одлични, не само за нашу лигу. То нам показује да постоји вољни моменат, да им је стало. То је добра почетна основа и индикација да су свесни и спремни на све да се што пре изађе из ове ситуације", додао је стратег црно-белих.

Партизан је у претходном колу савладао Младост у Лучанима, али је пре тога био у серији лоших резултата. Екипу је предводио Бранко Вукашиновић, а Милошевићу ће дуел против Текстилца бити први на клупи црно-белих у овој сезони.

"Још у Лучанима ми је било јасно да смо под притиском. Када је притисак велики он је видљив и голим оком. Стекао сам утисак да је та утакмица за њих била бити или не бити. Знали су да морају преко својих граница. То је једини пут", рекао је Милошевић.

Александар Станојевић је после пораза од Црвене звезде поднео оставку, а Милошевић је нагласио ад су резултати једино мерило.

"Екипа је показала да може више. Мој претходник је завршио како је завршио јер је било питање детаља. Ово је велики клуб у којем такве ствари одређују смер, као против Лугана где смо их имали на конопцима. Терен је једино мерило и резултати су једино мерило. Имамо паузу и она ће нам добро доћи. То ће бити процес у наредних пар утакмица", рекао је стератег црно-белих.

Дуг пут до опоравка

Ово је други мандат Милошевића на клупи црно-белих, а он је рекао и да ситуација пре пет година и ова сада нису исте.

"Сада је другачије, различите су екипе и карактери, то захтева и различита решења. Рекао сам да верујем да имам знање како да помогнем и да могу да помогнем играчима. Да не будем арогантан и препотентан, али мислим да ћу моћи брзо да подигнем психолошки играче. Имамо децембарски прелазни рок, али није ситуација да тада креирате и стварате тим", рекао је Милошевић.

Партизан није два месеца остварио победу на свом терену, а Милошевић сматра да је домаћи терен највећа предност.

"Мислим да је у фудбалу највећа предност домаћи терен. Морамо да нађемо начин да тако размишљају и моји момци. Проценат успешности домаћих екипа у свим спортовима је фрапантан", рекао је Милошевић.

Тренер Партизана је рекао да је опоравак Партизана дуг и да још увек није сигуран да ли ће правити велике "резове" у екипи, као што је то учинио у првом мандату када је променио 10 играча.

"До јуна имамо много времена. Ако преживимо до тад, наравно. Дуг је пут. Пре пет година је била специфична ситуација. Није била моја идеја да променим 10 играча, то је била процена анализе. Да ли ће то сада бити исто или слично, то не могу сада да кажем. Јединог играча ког сам ја довео је Натхо. Ко ће остати, то зависи искључиво од њих. Терен и резултати су једино мерило, од тога зависи и моја 'глава'. Јун ми изгледа тако далеко, да не могу да вам опишем", закључио је Милошевић.

Партизан се тренутно налази на шестом месту у првенству Србије, а освојио је 14 бодова на осам одиграних мечева.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи