Читај ми!

Стојковић за РТС: Много лепих ствари за српски фудбал

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић истакао је после победе над Швајцарском да су играчи били веома пожртвовани на мечу.

Фудбалери Србије победили су Швајцарску резултатом 2:0 у мечу трећег кола А дивизије Лиге нација.

"Људи који су дошли на стадион и који су пратили утакмицу преко телевизије могу бити задовољни, не само због победе која је важна. Ниво борбености је био на високом нивоу... пожртвованост, одговорност, то је нешто што ме испуњава, момци заслужују све честитке, верујем да ће народ то препознати и уживати у тој победи", рекао је селектор Србије Драган Стојковић.

Србија је после два пораза у међусобним мечевима против Швајцарске, успела да тријумфује, а самим тим дошла је до првог тријумфа у елитној категорији Лиге нација.

"Људи знају да потцењују, екипа Швајцарске је изузетно добра, јака, искусна с одличним играчима, није лако играти с њима. Бити одважан и храбар, поштовати договоре и радили смо на тим сегментима... На крају нам се вратио, а то је да смо победили што је најважније", додао је селектор Србије.

Фудбалери Србије ће у наредном колу А4 Лиге нација играти против Шпаније с којом су већ ремизирали у Београду. Овога пута играће на гостовању у Кордоби. 

"Поред победе су се десиле неке лепе ствари, попут гола Митровића, то је нешто због чега је фудбал леп. Имали смо Рајковића, не само због одбрањеног пенала, већ интервенција која је имао. И Андрија Максимовић који је дебитовао... Много лепих ствари се десило за српски фудбал", навео је селектор Стојковић.

Србија тренутно заузима треће место у групи 4 Лиге нација, са четири бода, испред ње су Шпанија са седам и Данска са шест бодова.

Резултати трећег кола А дивизије Лиге нација:

Група 1:
Хрватска - Шкотска 2:1
Пољска - Португалија 1:3

Група 2:
Италија - Белгија 2:2
Израел - Француска 1:4

Група 3:
Босна и Херцеговина - Немачка 1:2
Мађарска - Холандија 1:1

Група 4:
Србија - Швајцарска 2:0
Шпанија - Данска 1:0

недеља, 13. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи