Читај ми!

Митровић: Битно ми је да селектор и навијачи знају колико сам дао репрезентацији

Капитен фудбалске репрезентације Србије Александар Митровић демантовао је да је бојкотовао селектора Драгана Стојковића и истакао да не жели ником да се правда, јер сви могу да виде колико је окупљања пропустио откад је члан државног тима и колико је дао репрезентацији.

Србија сутра у Лесковцу у 20.45 игра против Швајцарске меч трећег кола групе А4 Лиге нација.

"Разумем да новине и телевизија свашта причају, свашта се данас продаје због кликова. Не желим никоме да се правдам, знам ко сам, шта сам, колико сам дао себе репрезентацији, мени је битно да селектор и навијачи то знају", рекао је Митровић на конференцији за медије у Лесковцу пред сутрашњи меч против Швајцарске.

Митровић је на 94 меча за "орлове" дао 58 голова и најбољи је стрелац репрезентације свих времена. Нападач саудијског Ал Хилала је рекао да је имао повреду.

"Напунио сам 30 година, можете да видите колико сам окупљања пропустио... Ту сам и хоћу да помогнем екипи и сви желимо да победимо сутра", додао је Митровић.

Капитен Србије је свестан квалитета противника и истакао је да је најбитније да тим игра добро.

"Имамо искуства са Швајцарцима и њима су се опростили неки играчи. Утакмица као и свака друга, биће јако тешка, имају добре појединце и тренера, што су и показали и на Европском првенству. Било би би добро да добијемо утакмицу, а ако дође и гол било би перфектно. Најбитније је да играмо добро, ако играмо тако, мислим да ће голови доћи", истакао је Митровић.

Капитен "орлова" није играо против Шпаније у септембру али је рекао да је тај меч пример заједништва екипе.

"Била је то тактички феноменална утакмица, можда је фалило мало среће да победимо. Имали смо компактну одбрану, а из сваке контре смо били опасни, висио је гол у ваздуху. Такав меч нам даје подстрек за будућност, сви су очекивали да примимо три или четири гола, али смо показали једну слику како желимо да изгледамо у будућности. Та утакмица је подстрек и слика како би требало да играмо у наредном периоду", закључио је Митровић.

Србија после два одиграна кола у А Лиги нација има бод, освојен у дуелу против Шпаније, док је поражена од Данске. Тренутно се налази на трећем месту у групи 4.

петак, 11. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи