Максимовић: Зову ме сада Меси, али волео бих да ме памте као легенду Андрију

Млади фудбалер Црвене звезде Андрија Максимовић каже да жели да остави траг у фудбалу, да га једног дана памте као Андрију, а не као Месија. Истиче да једва чека да дебитује за репрезентацију Србије.

Фудбалери Србије су у понедељак у Старој Пазови почели припреме за предстојећа два дуела у Лиги нација против Швајцарске и Шпаније.

Селектор Драган Стојковић одлучио је да у национални тим позове и младог фудбалера Звезде Андрију Максимовића, који ће дебитовати за национални тим.

"Често сам био у Пазови са млађим селекцијама, пре свега кадетима, сада ево са А тимом, што ми је био сан. Селектор ме је назвао нови Јамал, рекао ми је само да се опустим, тренирам и да ћу вероватно дебитовати против Швајцарске", рекао је Максимовић у интервјуу за званични сајт Фудбалског савеза Србије.

Присетио се да је играо против шпанског фудбалера Ламина Јамала на кадетском Европском првенству.

"Више бих волео да дебитујем за Србију против Шпаније. На мечу против Јамала. Играо сам против Јамала на кадетском шампионату Европе. Обојица смо дали гол, волео бих да се опет сретнемо на терену. Иза себе имам два првенства у узрасту до 17 година. У Мађарској сам играо са годину дана старијим играчима, постигао два гола против Шпаније и Италије. На Кипру смо стигли до полуфинала, поражени смо од Португалије, али дали смо сви максимум. Сан ми је био увек да играм за најбољи тим Србије и сада сам овде", истакао је млади српски фудбалер.

Максимовић је у понедељак одрадио први тренинг са А репрезентацијом Србије. Признао је да је надимак Меси добио док је живео у Новом Пазару.

"Зову ме сада Меси, али волео бих једног дана да ме памте као легенду Андрију Максимовића. Да оставим траг у фудбалу. Шпанију сам гледао у Београду, а рекли су ми да је Швајцарска добра репрезентација. Идемо на победу у оба меча, а фокус је први меч у Лесковцу", закључио је Максимовић.

Фудбалери Србије ће 12. октобра у Лесковцу дочекати Швајцарску у трећем колу групе А4 Лиге нација, док ће три дана касније гостовати Шпанији у Кордоби.

уторак, 08. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи