Читај ми!

Лондонске голеаде - Палмерова четири гола Брајтону и Арсеналов тријумф над Лестером

Утакмице Премијер лиге у Лондону између Арсенала и Лестера, односно Челсија и Брајтона, обележене су великим бројем голова, тачније 12 погодака виђена су на ова два меча.

Фудбалери Арсенала победили су Лестер на свом терену, резултатом 4:2 у шестом колу енглеске Премијер лиге. Екипа Челсија је захваљујући головима Кола Палмера победила Брајтон 4:2.

Лондонску голеаду на "Емирејтсу" отворио је Габријел Мартинели поготком у 20. минуту, чиме је донео предност Арсеналу. Леандро Тросар је у првом минуту додатно времена у првом полувремну повисио на 2:0 за домаћи тим.

Резултатско поравнање Лестеру је донео Џејмс Џастин, практично на почетку другог полувремена - у 47. минуту игре. Исти играч је у 63. минуту донео и изједначење гостима, што је повећало узбуђење на мечу.

Ипак, играчи Арсенала су у зауставном времену, прецизније у 90+4. минуту, аутоголом Вилфреда Ндидија стигли поново до вођства, а пет минута касније коначан резултат поставио је Каи Хаверц.

Арсенал је доспео до деобе првог места са Манчестер ситијем на табели Премијер лиге, а у наредном колу играће против Саутемптона. С друге стране, Лестер још увек није уписао победу у најквалитетнијем националном фудбалском такмичењу на свету и налази се на 16. позицији. У следећем колу Лестер ће дочекати Борнмут.

Други лондонски меч у шестом колу Премијер лиге обележио је Кол Палмере који је постигао четири гола против Брајтона.

Палмер је начео мрежу ривала у 21. минуту, а потом је редом био прецизан у 25. са "беле тачке", у 31. после соло продора и 10 минута касније након додавања Џејдона Санча.

Палмер је постао први играч у историји Премијер лиге који је постигао четири гола у првом полувремену утакмице.

Жоржињо Рутер је постигао гол за Брајтон у седмом, а Карлос Балеба у 34. минуту игре.

Челси има бод мање од Ситија и Арсенала и тренутно је трећи на табели, а Брајтон је на осмом месту. У наредном колу лондонски тим ће играти против Нотингем фореста, а Брајтон ће се састати са Тотенхемом.

Резултати и утакмице шестог кола Премијер лиге:

Субота:
Њукасл - Манчестер сити 1:1
Арсенал - Лестер 4:2
Брентфорд - Вест хем 1:1
Челси - Брајтон 4:2
Евертон - Кристал палас 2:1
Нотингем форест - Фулам 0:1
Вулверхемптон - Ливерпул

Недеља:
Ипсвич - Астон вила
Манчестер јунајтед - Тотенхем

Понедељак:
Борнмут - Саутемптон

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи