Читај ми!

Јањанин о легендарном дуелу са Бенфиком: Радовао сам се тек после трећег гола

Бивши фудбалер Црвене звезде Рајко Јањанин присетио се пред меч "црвено-белих" са Бенфиком утакмице са истим ривалом из 1984. године на којој је постао јунак Звездиних навијача.

Јањанин је пре тачно 40 година са три гола у другом полувремену донео Звезди преокрет и победу против Бенфике у првом колу Купа шампиона.

"Почело је лоше по Звезду јер смо губили у првом полувремену, иако смо ми имали прву шансу, а касније и још неколико прилика. Аутогол погојног Елснера и погодак Дијамантина са 30 метара су им донели предност, али смо и ми брзо одговорили у другом полувремену", рекао је Јањанин.

Присетио се Јањанин и погодака у другом полувремену легендарне утакмице.

"Имали смо Шестића и Халиловића који су направили дар-мар у другом полувремену. Постигли смо два гола из пенала, а касније је Шестић прошао по десној страни и додао ми лопту за трећи гол. Голови са пенала су за нас тада били нормалност, тако да сам се радовао једино после трећег гола", изјавио је некадашњи играч Звезде.

Још један бивши играч Звезде који је учествовао у преокрету у другом полувремену Бошко Ђуровски изјавио је да се нада доброј подршци са трибина.

"Морам да похвалим наше навијаче. Они увек верују и тада су били изванредни. Надам се и да ће данас бити 12. играч. Ми смо тада пред 82.000 људи играли као у трансу. Надам се да ће тако бити и данас", рекао је Ђуровски.

Црвена звезда и Бенфика се од 18.45 састају на стадиону "Рајко Митић" уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Читав интервју са Звездиним легендама можете погледати у видео снимку на почетку текста.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи