Читај ми!

Терзић за РТС: Црвена звезда је симбол српства, уверен сам да ћемо напасти Бенфику

Председник Управног одбора Спортског друштва "Црвена звезда" и директор фудбалског клуба Звездан Терзић каже за РТС да је Звезда симбол српства и Србије, али и симбол успеха. Позвао је навијаче да у четвртак подрже тим на отварању Лиге шампиона у новом формату и нагласио да је уверен да ће напасти од првог минута на таласу подршке са трибина.

Црвено-бели ће ове сезоне имати 14 клубова на европској сцени, а тим поводом сваком је на данашњој свечаности уручено признање "Звездин штит у Европи".

Том приликом за РТС је говорио председник Управног одбора Спортског друштва "Црвена звезда" Звездан Терзић, уједно и директор фудбалског клуба.

"Као председник Спортског друштва имао сам жељу и обавезу да окупим све спортисте из свих 14 клубова нашег спортског друштва, да им пожелим срећу, здравље, да их подсетим шта то значи Црвена звезда, шта значи грб на грудима који носе, да је то нама остављено у аманет, на историју и традицију током ових осамдесетак година. Да буду свесни да у сваком тренутку морају да представљају Црвену звезду, да морају да буду за пример. Зато је било и задовољство да све те клубове, све те спортисте окупимо на једном месту, у недељи кад почињу европска такмичења", рекао је Терзић.

Истиче да је Црвена звезда симбол српства и Србије, али и симбол успеха.

"Зато смо и хтели да подсетимо ове наше младе генерације на све оно што смо затекли од наших претходника. Носити грб Црвене звезде није само задовољство, то је једна обавеза. Морају бити свесни да су очекивања народа велика, да Црвена звезда представља љубав и емоцију, да је репрезентујемо нашу државу. Не сумњам и дубоко сам уверен да ће наши спортисти дати свој максимум и да ће то све резултирати кроз сјајне спортске успехе као и свих ових године које су иза нас", рекао је Терзић.

Мало које спортско друштво у свету може да се похвали чињеницом да има 14 клубова у елитним такмичењима. Веома важан дан за Црвену звезду, посебно фудбалски клуб, јесте четвртак, када на Стадион "Рајко Митић" долази Бенфика у оквиру првог кола Лиги шампиона.

"Пре свега, желим да позовем и све спортисте из Спортског друштва да дођу у четвртак да пруже подршку нашим играчима против славне Бенфике и на тај начин да покажу заједништво које треба да краси црвено-белу породицу. Наравно, ову прилику ћу искористити да позовем све наше навијаче, који су из целе Србије, из региона, из Републике Српске, из Црне Горе, Македоније, да дођу у четвртак и да помогну Црвеној звезди у почетној утакмици новог спектакуларног формата Лиги шампиона", истакао је Терзић.

Навео је да у продаји још увек има око 8.000 улазница и позива навијаче да пожуре, да купе своје карте, нађу своје место на трибинама и буду сведоци исписивања историје Црвене звезде.

"Велики број је већ купио карте, очекујем да ће стадион бити пун. Ми који руководимо клубом, никада се нисмо бавили прогнозама, али знамо да је обавезно да морамо да дамо максимум. Не сумњам да ће тренер Милојевић направити праву тактику, а права тактика значи да високо нападнемо. Дубоко сам уверен да ћемо напасти од првог минута на таласу подршке наших навијача. Ја се стварно надам, јер мислим да Црвена звезда у ових десет година, колико сам ја овде, никада није имала квалитетнији играчки састав, пре свега атлетски", рекао је Терзић.

уторак, 17. септембар 2024.
11° C

Коментари

Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Sažeto od Amazon produkcije
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Odlicna serija
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи