Читај ми!

Војводина гостује Марибору у наставку борбе за Европу

Фудбалери Војводине састају се са Марибором у првом мечу трећег кола квалификација за Лигу конференција. Утакмица почиње у 20.15, а најзанимљивије детаље можете пратити на нашем порталу.

Војводина гостује Марибору у наставку борбе за Европу Војводина гостује Марибору у наставку борбе за Европу

Војводину након елиминације из квалификација за Лигу Европе очекују наставак борбе за излазак у Европу који у Новом Саду жељно ишчекују.

Са друге стране, Марибор у седам претходних сезона није успео да се домогне групне фазе неког европског такмичења.

Обе екипе су испадањем у квалификације за Лигу конференција смањиле шансе за европску јесен, али би победнику остала још само једна препрека на путу до циља.

Одлична представа Војводине против Ајакса

Упркос два пораза, новосадски тим је одиграо две изузетно добре утакмице против фаворизованог ривала.

Уколико се погледају само резултати, може се стећи утисак да је Ајакс без већих проблема прошао даље. Међутим, Војводина је била више него равноправан ривал, који је имао одличне шансе за изненађење.

Високо постављеном одбраном, пресингом и агресивношћу на средини терена, "стара дама" је прописно намучила четвороструког првака Европе који је током 180 минута фудбала често био у подређеном положају.

Реализација је међутим изостала, што је на концу скупо коштало изабранике Божидара Бандовића. Ајакс је своје прилике искористио и послао Војводину у квалификације за трећеразредно европско такмичење, где их чека гостовање екипи која је прошла сличан пут.

У међувремену су Новосађани одиграли и утакмицу трећег кола Суперлиге Србије у којој су поражани од Чукаричког са 3:1 на гостујућем терену.

Словеначки тим игра трећи европски двомеч

Марибор је попут Војводине сезону започеo у квалификацијама за Лигу Европе.

Већ у првом колу су испали, након што је после веома узбудљивог двомеча бољи био Ботев из Пловдива који је након победе у Бугарској (2:1) успео да остане непоражен у "Људском врту".

Међутим, у другом колу квалификација за Лигу конференција, Марибор је успео да након још две изузетно занимљиве утакмице елиминише румунску Крајову. Код куће су тријумфовали са 2:0, што је победу Крајове у реваншу са 3:2 учинило пировом.

У Првенству Словеније одиграли су два меча на којима су забележили победу и реми, а оно што је обележило сваку њихову партију од почетка сезону јесу голови. 

Доста промена у српском тиму

Новосађани су највећи посао у прелазном року завршили откупом Његоша Петровића од шпанске Гранаде. Некадашњи играч Црвене звезде претходну полусезону је провео на позајмици на "Карађорђу", постигавши неколико веома важних голова у борби за Европу.

Талентовани Марко Величковић који је дошао из Младости је на свом дебију против Текстилца постигао погодак, а клуб је појачао и леву страну довођењем Делеа из Радничког из Ниша, као и Лукаса Бароса из Жил Висентеа.

Лазар Николић би требало да покрије десни бок, штопер Михаи Бутеан је дошао из Румуније, а Марко Полетановић би требало да донесе преко потребно искуство. Клубу се у међувремену прикључио још један повратник - Слободан Медојевић.

Са друге стране, Војводину су од значајнијих играча напустили Дејан Зукић, Норман Кембел, Милан Лазаревић, Лазар Јовановић, Асмир Кајевић и Филип Малбашић.

Марибор са провереним снагама жели у Европу

Највеће појачање Марибора током летњег прелазног рока био је доскорашњи нападач Нима Орфе Мбина за ког је издвојено 300.000 евра.

Промене у тиму у односу на прошлу сезону биле су козметичке и Марибор је готово у истом саставу одиграо све досадашње европске утакмице.

На голу се очекује искусни Азбе Југ који је већ четири године у клубу. Литванац Пијус Сирвис незамењив је на позицији десног бека, као и штопер Лан Видмар.

Средину терена држе браћа Јан и Жига Репас, а најпознатије име у екипи је свакако некадашњи фудбалер Аталанте и репрезентатовац Јосип Иличић.

Највећа опасност одбрани Војводине прети од нападача из Обале Слоноваче, Етијена Бегреа.

Неуспеси Војводине у квалификацијама

Војводина још уве тражи своје прво учешће у групној фази неког европског такмичења у 21. веку.

Претходне године их је кипарски Апоел зауставио у другој рунди квалификација за Лигу конференција након две победе истоветним резултатом 2:1, а оба гола за Војводину постигао је Зукић.

Годину пре тога, "стара дама" је успела да избаци литвански Паневежис у другом колу, али их је већ на наредном кораку саплео аустријски Ласк.

Од сезоне 2007/08. Војводина је чак 13 пута покушавала да се домогне групне фазе, махом Лиге Европе, али још увек није играла европски фудбал током јесени.

Три пута је Војводина играла у последњој рунди квалификација за друго по рангу европско клупско такмичење, али су Шериф 2013, Викторија Плзењ 2015. и АЗ Алкмар 2016. године били успешнији.

четвртак, 08. август 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару