Читај ми!

Душан Тадић се повукао из репрезентације

Душан Тадић се обратио на Инстаграму поруком у којој је саопштио да се повлачи из репрезентације Србије.

Душан Тадић се повукао из репрезентације Душан Тадић се повукао из репрезентације

Душан Тадић је рекордер по броју утакмица у дресу националног тима са 111 наступа на којима је постигао 23 гола. Поред тога уписао је рекорд и по броју асистенција - 40. Донедавни капитен за репрезентацију је дебитовао 2008. године.

Подсетимо, фудбалер је током Европског првенства дошао у сукоб са селектором Драганом Стојковићем, а након што је Стојковић остао на тој функцији и најавио подмлађивање тима, дугогодишњи репрезентацитивац је донео одлуку о повлачењу. Тадић је изјавио после пораза 1:0 од Енглеске на Европском првенству да је лидер и најбољи играч Србије и да је тешко прихватио одлуку селектора што није почео ту утакмицу.

Тадић је саопштио на Инстаграму да жели да буде коректан и директан, те да остаје при статовима које је изрекао на Европском првенству.

"Наглашавам да нисам имао намеру да увредим саиграче или било кога другог ко је био део тима Србије у Немачкој, тако да имам потребу да последњи пут објасним одређене ствари око којих знам да је било полемике. Основни разлог овог саопштења је тај да сам донео одлуку да се опростим од дреса репрезентације Србије. Да ли бих могао и у будућем периоду да будем користан - нека процени струка, јавност или ко већ сматра да је позван да о томе дискутује и ко мисли да је део фудбалског амбијента", написао је Тадић.

Од Пољске до Данске - Тадић на два Мундијала и првенству Европе

Фудбалер је у дресу Србије дебитовао 2008. године на пријатељској утакмици против Пољске, а последњи меч за национални тим одиграо је на недавно окончаном шампионату Европе против Данске у групној фази.

"Репрезентација је за мене увек била љубав. Љубав према држави, љубав према народу, љубав према игри, такмичењу, дружењу... Много тога смо прошли заједно - радост, тугу, осмехе, крв, срећу, а било је доста бола и патње. Ниједан клупски неуспех не може да заболи као репрезентативни, али исто тако ниједан клупски успех не може да донесе радост као успех у дресу Србије. Са великим задовољством сам се борио и бранио грб државног тима. Ван терена, као и на њему. Имао сам привилегију да представљам Србију на два Светска првенства, Европском првенству и Олимпијским играма", истакао је Тадић.

Везни играч је против Бразила у Сао Паолу одиграо је 25. меч, а 50. утакмицу у Торину против Марока. У дуелу са Португалијом у Београду одиграо је 75. меч. Док је против Литваније у квалификацијама за Евро 2024 одиграо 100. утакмицу за Србију.

"Рекорди ме никад нису занимали, а капитенска трака је донела посебну одговорност, част и поверење. Ако нешто истичем - то би био рекорд у броју асистенција. Ко ме познаје, зна колико ми је важно. Увек ми је слађе да 'спакујем', него да постигнем гол. Хвала нашем народу и навијачима на аплаузима и критикама. И у критикама сам осећао подршку и колико воле репрезентацију. У спорту је, углавном, терен тај који увек покаже где сте и колико заслужујете. Хвала свима које сам упознао од првог дана када сам постао део репрезентације и ФСС-а. Учинили су ме бољим човеком и спортистом. Опраштам се од репрезентације, али верујем да ћу једног дана поново бити ту. После играчке каријере, желим да останем у фудбалу, а нема ничег лепшег него да својој земљи помогнете уколико то можете. Са својом породицом и пријатељима, на трибинама или испред екрана, бићу увек веран навијач Србије", закључио је Тадић.

Фудбалер је наступао на два Мундијала са репрезентацијом Србије, у Русији и Катару, и једном на првенству Европе ове године у Немачкој.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару