Читај ми!

Саутгејт обелоданио шири списак фудбалера Енглеске за Евро: Један смо од фаворита за трофеј

Селектор фудбалске репрезентације Енглеске Гарет Саутгејт саопштио је шири списак играча за Европско првенство у Немачкој.

На списку се налази 33 фудбалера.

Голмани који су позвани су Џордан Пикфорд, Арон Рамздејл, Дин Хендерсон и Џејмс Трафорд.

Међу 11 дефанзиваца налазе се Џарад Брентвајт, Луис Данк, Џо Гомез, Марк Гуехи, Езри Конса, Хари Мегвајер, Џарел Кванса, Лук Шо, Џон Стоунс, Кијеран Трипије и Кајл Вокер.

За позицију у везном реду ће се борити Деклан Рајс, Трент Александер-Арнолд, Конор Галагер, Коби Маину, Куртис Џоунс и Адам Вортон.

Офанзивни део тима вероватно је и најквалитетнији, а чине га Џуд Белингем, Букајо Сака, Џек Грилиш, Хари Кејн, Џарод Боуен, Еберечи Езе, Фил Фоден, Ентони Гордон, Џејмс Медисон, Кол Палмер, Иван Тони и Оли Воткинс.

Европско првенство игра се од 14. јуна до 14. јула.

Енглеска се налази у групи Ц, заједно са Србијом, Данском и Словенијом.

Селектор Гордог Албиона види свој тим као једног од фаворита

После саопштавања ширег списка играча за Европско првенство, Саутгејт је рекао да је његова екипа упркос великим проблемима један од кандидата за освајање титуле европског првака.

"Биле су то тешке одлуке. Говоримо о сјајним играчима који су били важан део репрезентације дуги низ година. Разговарали смо и добро су поднели вести, сви су они велики професионалци", рекао је Саутгејт.

Истакао је некадашњи фудбалер Астон виле да никад откад је селектор, од 2016. године, није имао толико непознатих ситуација и проблема.

"Имали смо турнире на које смо водили ровите играче за које смо знали да ће се опоравити, имали смо турнире на које су нам се неки чланови тима касније прикључивали, али сад имамо заиста много повреда. Пред нама је велики изазов и биће нам потребно време. Неким играчима су потребни минути да би ушли у форму, док је другима потребна пауза да се освеже. Не знамо на којим позицијама ћемо морати да кратимо списак, питање је ко ће се како осећати у наредном периоду и како ће одговорити захтевима на тренинзима", додао је Саутгејт.

Упркос свему, Саутгејт не бежи од улоге фаворита за освајање Европског првенства.

"Играчи знају колико могу, знају шта су све освајали у својим клубовима и знају како се играју куп такмичења. Да ли смо међу екипама које могу до трофеја у Немачкој, наравно да јесмо", закључио је Саутгејт.

Због повреда, или слабе форме условљене ранијим повредама, на списку се нису нашли Џордан Хендерсон, Маркус Рашфорд и Бен Чилвел.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару